Judecătorii resping cererea procurorului general Licu de renunţare la titlul de doctor. Lucrarea va fi verificată de  CNATDCU pentru un posibil plagiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Licu FOTO Inquam Photos George Călin
Bogdan Licu FOTO Inquam Photos George Călin

Curtea de Apel Bucureşti a respins că neîntemeiată cererea procurorului general interimar al României, Bogdan Licu, de a lua act de faptul că a renunţat benevol la titlul ştiinţific de doctor şi de obligare a MEN să-i emită un ordin de revocare a acestuia. Decizia poate fi contestată la Curtea Supremă.

Prin acest proces, Bogdan Licu încearcă să evite un eventual verdict oficial de plagiat, care ar duce automat la retragerea titlului ştiinţific. De altfel, în timpul procesului, Licu a încercat fără succes să blocheze verificările făcute în cazul lucrării sale de doctorat, după cum scrie ziare.com.

Instanţa a admis şi excepţia tardivitatii acţiunii cu privire la cererea de renunţare la titlul ştiinţific de doctor, care a fost formulată Bogdan Licu pe 3 martie 2016. Procurorul general al României a deschis procesul după aproape 2 ani de la acest moment.

Un reprezentant al Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN) a solicitat săpătămână trecută Curţii de Apel Bucureşti să respingă cererea lui Bogdan Licu.

"Solicităm respingerea actiuniii. La acest moment, comisia din cadrul Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a blocat cercetarea de plagiat şi aşteaptă pronunţarea în acest dosar", a explicat instanţei reprezentantul MEN.

Acesta a mai precizat că la fiecare şedinţa a CNATDCU, preşedintele Consiliului cere detalii despre cazurile aflate pe rolul instanţelor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite