Fostul ministru al Sănătăţii Florian Bodog, trimis în judecată pentru abuz în serviciu, după ce şi-ar fi angajat fictiv o consilieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au anunţat că i-au trimis în judecată pe fostul ministru al Sănătăţii Florian Bodog şi pe Olivia Andreea Marcu, fosta consilieră a acestuia, pentru abuz în serviciu, fals intelectual şi fals în scrisuri sub semnătură privată.

În calitate de ministru al Sănătăţii, inculpatul Florian Dorel Bodog ar fi acţionat în mod direct pentru ca Olivia Andreea Marcu, angajată în funcţia de consilier personal, să îşi încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract; totodată, deoarece aceasta nu era prezentă fizic la locul de muncă, demnitarul ar fi semnat în locul persoanei respective o serie de acte”, se arată în rechizitoriu.

Concret, în perioada februarie 2017 - ianuarie 2018, Bodog „deşi cunoştea că angajata sa în funcţia de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu şi nu a prestat activităţile la care era obligată prin contractul individual de muncă şi fişa postului, ar fi atestat în mod nereal prezenţa acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezenţă şi nu ar fi luat măsuri pentru sancţionarea disciplinară. Astfel, consiliera ministrului, inculpata Marcu Olivia Andreea, ar fi obţinut drepturi salariale necuvenite de 75.656 lei, sumă ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv”, mai arată procurorii.

În acelaşi context, în perioada februarie - octombrie 2017, fostul ministru ar fi falsificat semnăturile persoanei respective pe două contracte individuale de muncă şi pe o declaraţie pe proprie răspundere, demersuri menite a produce consecinţe juridice, precizează procurorii.

Ministerul Sănătăţii a declarat că se constituie parte civilă în procesul penal cu suma de 75.656 lei.

Senatorii n-au mai făcut scut în jurul lui Bodog

În luna aprilie plenul Senatului a încuviinţat cererea DNA de urmărire penală a fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog, actual senator PSD.

Din 123 de senatori prezenti au votat 98 pentru începerea urmăririi penale, 24 contra şi o abţinere. În 2019, senatorii au respins o solicitare similară cu privire la Florian Bodog, ulterior procurorii obţinând date privind comiterea de către acesta a altor patru infracţiuni: fals în înscrisuri şi abuz în serviciu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite