Fostul deputat Sorin Buta, urmărit penal pentru incompatibilitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul deputat Sorin Gheorghe Buta este urmărit penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), fiind acuzat că, în timpul în care activa în Parlamentul României, a efectuat şi operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia.

Concret, potrivit anchetatorilor, în perioada 2008-2012, Sorin Gheorghe Buta, în calitate de deputat în Parlamentul României, cu ocazia încheierii unor contracte de prestări servicii, a reprezentat interesele financiare şi comerciale ale unei societăţi comerciale în care soţia sa avea calitatea de asociat, administrând în fapt societatea respectivă.

”Astfel, între anii 2009- 2010, Sorin Gheorghe Buta, a participat la mai multe discuţii cu reprezentanţi ai autorităţilor locale, context în care a negociat, întocmit şi semnat diferite contracte de prestări servicii. Obiectul acestor contracte a constat în acordarea de consultanţă în materie de construcţii sau inspecţie de şantier, întocmind şi semnând totodată facturi fiscale, toate acestea ca reprezentant al societăţii anterior amintite. Valoarea totală a acestor contracte este de aproximativ 66.000 lei”, arată procurorii DNA..

Mai mult, în perioada 21 martie 2011 şi 20 martie 2012, Buta a fost angajat în cadrul unei societăţi comerciale, având funcţia de diriginte de şantier.

„Activităţile desfăşurate în condiţiile mai sus descrise, sunt incompatibile cu funcţia de deputat, pe care o îndeplinea la momentul respectiv”, mai arată anchetatorii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite