Fosta şefă a DGASPC Teleorman,  inculpată în dosarul lui Liviu Dragnea, este judecată şi pentru un fals intelectual privind angajarea unei secretare PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ziua Franţei - recepţie la Ambasada Franţei - Liviu Dragnea / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea / 14 iul 2017
Ziua Franţei - recepţie la Ambasada Franţei - Liviu Dragnea / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea / 14 iul 2017

Rodica Miloş, fostă Ogrinja, fostă Drăghici, director în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului DGASPC Teleorman, a fost trimisă în judecată de procurorii DNA pentru fals intelectual. Anchetatorii susţin că aceasta ar fi falsificat un raport de evaluare personal în cazul unei secretare care muncea în PSD, dar era angajată fictive la DGASPC.

Potrivit DNA, în perioada 29 iulie 2005 – 06 iulie 2006, Miloş şi-ar fi încălcat cu ştiinţă atribuţiilor de serviciu când a a semnat un raport de evaluare a performanţelor profesionale, pentru perioada 01 ianuarie 2011 – 31 decembrie 2011, ale Adrianei Botorogeanu, „în condiţiile în care cunoştea că acesta conţine menţiuni fictive, apreciind activitatea acesteia din urmă ca fiind foarte bună”.

„Acest lucru s-a întâmplat în condiţiile în care inculpata cunoştea faptul că Botorogeanu Adriana, angajat al DGASPC Teleorman nu s-a prezentat la serviciu şi nu a respectat prevederile contractului individual de muncă şi fişele postului”, arată DNA.

Primul dosar

Miloş şi Botorogeanu  sunt trimise în judecată şi în dosarul în care liderul PSD, Liviu Dragnea (54 de ani) este acuzat că, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman (2000-2012), respectiv de preşedinte al PSD Teleorman, i-ar fi determinat pe şefii DGASPC Teleorman, să le angajeze fictiv şi să le menţină în funcţii pe două secetare  PSD: Adriana Botorogeanu (48 de ani) şi Anisa-Niculina Stoica (43 de ani). Pentru că pesedistele nu au dat în toţi anii în care au fost angajatele Direcţiei nicio zi pe la birou, deşi aveau contract de muncă în regulă, statul a fost prejudiciat cu 108.612 de  lei, reprezentând drepturi salariale încasate necuvenit, arată procurorii.

Miloş este judecată pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi  fals intelectual, iar Botorogeanu pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit şi complicitate la fals intelectual.

Secretara parlamentarilor PSD

Botorogeanu a fost angajată la DGASPC aproape opt ani, în perioada 20 iulie 2005 – 31 decembrie 2013, dar nu a călcat o oră pe la birou, deoarece muncea la sediul PSD. Potrivit propriei mărturii, Botorogeanu a lucrat în perioada 1994-2004 la diferite birouri parlamentare, ale unor deputaţi şi senatori de Teleorman, care făceau parte din PSD. „Am fost practic cea mai veche şi longevivă persoană de la această organizaţie care şi-a desfăşurat activitatea la sediul PSD Teleorman”, a punctat femeia. „Chiar dacă sunt o persoană modestă şi retrasă, sunt cunoscută de foarte mulţi dintre membrii PSD Teleorman, inclusiv de către persoanele care au deţinut de-a lungul timpului funcţiile de conducere ale partidului”, a mai declarat Botorogeanu.

În 2004, când PSD a intrat în opoziţie, Botorogeanu a continuat să lucreze la secretariatul organizaţiei de partid, dar era plătită de Fundaţia pentru Politici Social Democrate Teleorman. Ea a fost angajată pentru o scurtă perioadă la societatea Tel Drum - despre care presa a dezvăluit că ar fi controlată de Dragnea. Botorogeanu a  spus că a dat concurs la DGASPC şi a fost angajată. „Am mers la DGASPC doar prima zi după angajare şi doar ocazional, însă am început să îmi continui activitatea la sediul organizaţiei Judeţene a PSD Teleorman”, a explicat Botorogeanu. Statul i-a plătit acesteia drepturi salariale de 75.593 de lei.

 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite