Firmele care munceau la metroul din Drumul Taberei, convocate la Inspectoratul Teritorial de Muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiul a fost provocat de către fisurarea unei conducte FOTO Mediafax
Incendiul a fost provocat de către fisurarea unei conducte FOTO Mediafax

Angajatorii care făceau lucrări în zona Romancierilor, unde o conductă de gaz a fost spartă, au fost convocaţi, luni, la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti, aceştia urmând să prezinte documente solicitate de inspectori.

Inspectorul general de la ITM Bucureşti, Constantin Bujor, a spus că angajatorii urmează să prezinte documente şi să dea declaraţii, anunţă Mediafax. 

Printre cei convocaţi de inspectorii de muncă se află reprezentanţii Metrorex, Astaldi şi AB Construct.

Exista echipament de protecţie

Constantin Bujor a mai spus că Inspectoratul Teritorial de Muncă a demarat cercetarea la faţa locului, inspectorii urmând să ia declaraţii şi să solicite documente pentru a stabilit dacă persoanele care lucrau acolo au fost instruite şi dacă aveau echipament de protecţie.

Şeful ITM Bucureşti a precizat că, din primele verificări, se pare că aceste lucruri ar fi fost respectate, întrucât muncitorul care manevra utilajul cu care a fost spartă conducta a decuplat imediat firele de la bateria utilajului şi împreună cu alţi colegi s-au îndepărtat de zona respectivă.

Constantin Bujor a mai spus că, iniţial, a fost raportată şi o persoană rănită uşor, iar dacă acest lucru va fi confirmat, cercetarea privind acest aspect va fi făcută de către angajator, potrivit legii.

Conductă fisurată de muncitori

Un incendiu a izbucnit vineri seară, în Drumul Taberei, staţia Romancierilor, după ce o conductă de gaz a fost avariată în zona în care se executau lucrări la metrou.

Firma de construcţii care execută lucrări pe tronsonul de metrou Pantelimon-Drumul Taberei a apelat serviciile de intervenţie. Alimentarea cu gaz în zonă a fost întreruptă, însă pe conductă a rămas gaz. În timp ce era supravegheată zona, s-a aprins o flacără înaltă de zeci de metri.

Distrigaz Sud Reţele a precizat că dispeceratul a fost sesizat vineri, la orele 18.30, privind existenţa unui incendiu în zona Drumul Taberei, nr 65, Sector 6, unde compania se ocupă de alimentarea cu gaz.

Ţeava nu ar fi apărut pe planşe

"Echipele noastre de intervenţie s-au deplasat imediat la faţa locului şi au luat primele măsuri de siguranţă, izolând perimetrul şi sistând alimentarea cu gaze naturale în zonă. Reprezentanţii companiei au constatat o agresiune asupra unei conducte de gaz în timpul efectuării lucrărilor la linia de metrou Drumul Taberei - Pantelimon de către firma executantă, Astaldi", se spune în comunicat, menţionându-se că angajatii companiei Distrigaz Sud Reţele nu executau lucrări în zona respectivă la momentul producerii incidentului.

Distrigaz mai informează că, în urma sistării alimentării cu gaze naturale în zona respectivă, au fost afectaţi aproximativ 1.200 de clienţi casnici şi non-casnici. 

Gabriel Sburlan, directorul de exploatare al Metrorex a declarat vineri seară pentru adevarul.ro că reprezentanţii Distrigaz nu au închis gazul nici în momentul începerii încendiului. El a mai adăguat că ţeava atinsă de utilaje nu apărea pe planşe. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite