Energia, prea scumpă pentru agenţii economici din Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre principalele fabrici de procesare a laptelui din municipiul Bacău a rămas fără curent electric din cauza datoriilor. Societăţii Prolabac i-a fost întreruptă furnizarea energiei la

Una dintre principalele fabrici de procesare a laptelui din municipiul Bacău a rămas fără curent electric din cauza datoriilor. Societăţii Prolabac i-a fost întreruptă furnizarea energiei la sfârşitul lunii ianuarie, din cauza datoriilor către furnizorul E-ON. "Problema încă nu s-a rezolvat, dar suntem în discuţii cu cei de la E-ON, pentru că încercăm să reducem cheltuielile cu energia electrică printr-o modificare de ordin tehnic", a spus Cristian Caragea, şeful Departamentului Comercial al societăţii. Societatea respectivă are datorii mari şi orice consumator care nu îşi achită restanţele este deconectat. Noi suntem în discuţii cu dânşii, ca să găsim o soluţie comună. O variantă ar fi un grafic de eşalonare a datoriilor", a declarat Lucian Luca, purtător de cuvânt la E-ON. Din cauza întreruperii furnizării energiei electrice, activitatea fabricii a fost oprită, iar muncitorii au fost trimişi acasă, în concediu de odihnă sau chiar fără plată.
Altă societate cu datorii mari către E-ON, Combinatul Chimic Sofert, îşi continuă deocamdată activitatea în urma unui acord încheiat cu furnizorul. "Noi avem legate două linii cu combinatul şi am stabilit că pe aceste linii schimbul de energie să fie zero, deci nu vom mai furniza. În schimb, combinatul este şi producător de energie, şi am ales să utilizeze energia pe care o produc fără să o plătească. Cred că acest lucru le afectează producţia, deoarece au o capacitate de şase megawaţi, însă e o soluţie de compromis, ca să protejăm mediul şi comunitatea", a mai spus Lucian Luca. În urmă cu o săptămână, conducerea combinatului ameninţase că oprirea completă a energiei poate avea drept consecinţă poluarea masivă a oraşului Bacău.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite