Dosarul Presa a explodat la DNA. Acuzaţii de trafic de influenţă şi spălare de bani la un trust de presă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
dna

Proprietarul mai multor publicaţii tabloide, este în centrul celui mai recent scandal de corupţie în care se pare că sunt implicaţi şi mai mulţi politicieni. Este vorba de un dosar de trafic de influenţă şi spălare de bani.

Potrivit unor surse judiciare, ancheta vizează patroni de presă şi politicieni, iar faptele ar fi fost comise în perioada 2010- 2015. Sursele citate au explicat că prin intermediul unor instituţii media şi a mai multor societăţi s-ar fi spălat bani proveniţi din infracţiuni de corupţie – în care ar fi fost implicaţi demnitari.
În contextul anchetei, ieri dimineaţă, câteva zeci de procurori şi poliţişti au descins la sediul redacţiei din Sectorul 1, de unde au ridicat mai multe documente contabile, contracte şi agende telefonice. Potrivit unor surse judiciare, patronul trustului nu era în ţară, el fiind plecat se pare la Monaco. Alte 24 de percheziţii au avut loc simultan la domiciliile unor persoane, firme, cabinete de avocatură şi la o instituţie publică.

Urmează audierile

La închiderea ediţiei, la sediul DNA era aşteptat unul dintre colaboratorii patronului, jurnalistul Orlando Valache - care a avut mai multe funcţii de conducere în publicaţiile controlate de milionar. Potrivit Registrului Comertului, în prezent, acţionarii firmei sunt Orlando Valache (95%) şi Radu Călin Prunaru (5%), iar administrator este Orlando Valache.

În 2015, afacerea – care cuprinde site-ul cancan.ro şi emisiunea cu acelaşi nume difuzată pe postul de televiziune RTV – a fost preluată de jurnalistul Adrian Artene, în baza unui contract de management. Potrivit unor surse judiciare, săptămâna viitoare în acest dosar ar urma să fie citaţi pentru audieri mai mulţi politicieni şi jurnalişti. Niciun nume nu a  fost făcut public de anchetatori. „Până atunci vom valorifica ce am descoperit la percheziţii”, au declarat sursele citate.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite