Dosarul „Loteria II”. Tribunalul Bucureşti reia procesul în luna septembrie, după vacanţa judecătorească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Copos este aşteptat, miercuri, la Tribunalul Bucureşti FOTO Adevărul
George Copos este aşteptat, miercuri, la Tribunalul Bucureşti FOTO Adevărul

Miercuri a avut loc un nou termen în dosarul „Loteria II” în care Gheorghe Copos, Camelia Voiculescu şi Sorin Pantiş, alături de alte zece persoane, sunt acuzate de manipularea pieţei de capital. La proces s-a prezentat şi Gheorghe Copos. Termenul a fost amânat însă din lipsă de procedură.

UPDATE Următorul termen în dosarul Loteria II a fost stabilit pentru 25 septembrie, după vacanţa judecătorească.

În decembrie 2008. Direcţia Naţională Anticorupţie a decis trimiterea în judecată a fostului vicepremier Gheorghe Copos, pe fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş şi pe Camelia Voiculescu, fata lui Dan Voiculescu, alături de alte zece persoane. Ei sunt acuzaţi pentru manipularea pieţei de capital după ce o societate a lui Copos ar fi creat un prejudiciu de 600.000 de dolari Fondului Proprietăţii de Stat. 

Camelia Voiculescu, fiica cea mică a lui Dan Voiculescu, este acuzată, potrivit procurorilor, de folosirea unor informaţii privilegiate pentru dobândirea pe cont propriu sau pe contul unei terţe persoane, direct ori indirect, de instrumente financiare la care aceste informaţii se referă şi, respectiv, efectuarea, împreună cu alte persoane, în mod concertat, de operaţiuni de manipulare a pieţei.

În aprilie 2010, avocaţii lui Gheorghe Copos au cerut conexarea dosarelor „Loteria I” şi „Loteria II”, însă magistraţii Judecătoriei Sectorului 2 au respins cererea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite