DNA face cercetări pentru abuz în serviciu în cazul Secţiei de Arşi de la Spitalul Floreasca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dosarul privind neregulile de la Secţia de Arşi a Spitalului Floreasca din Capitală a ajuns la DNA, care face cercetări pentru abuz în serviciu. Dosarul a fost deschis iniţial de Parchetul Judecătoriei Sectorului 1, care a trimis cauza pentru continuarea anchetei la Parchetul Capitalei, de unde a ajuns la procurorii anticorupţie.

Urmărirea penală pentru abuz în serviciu în cazul Secţiei de Arşi de la Spitalul Floreasca a fost începută în 25 mai, de Parchetul Judecătoriei Sectorului 1, care a primit atunci o sesizare de la Corpul de Control al Guvernului, după ce au fost găsite mai multe nereguli.

Reprezentaţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au declarat că în acest cazul Secţiei de Arşi de la Spitalul Floreasca a fost o sesizare din oficiu, anunţă news.ro.

Oficiali ai Parchetului Judecătoriei Sectorului 1  au precizat, pentru sursa citată, că dosarul deschis în luna mai a fost declinat în urmă cu mai multe săptămâni la DNA, pentru continuarea cercetărilor.

Corpul de Control al Guvernului a sesizat Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 în urma controlului efectuat la Secţia de Arşi a Spitalului Floreasca din Capitală. Unitatea fusese inaugurată, în prezenţa ministrului Nicolae Bănicioiu, pe 9 iunie 2015, iar spitalul a plătit contravaloarea echipamentelor către firma Gemedica în zece zile, deşi nici în prezent unitatea nu este pe deplin funcţională.

În vara anului 2013, Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca a plătit aproape 39 milioane de lei, fără TVA, firmei Gemedica pentru amenajarea Secţiei de Arşi.

Potrivit raportului Corpului de Control al Guvernului, Ioan Lascăr, şeful Secţiei de chirurgie plastică şi reparatorie de la Spitalul Floreasca, a spus, cu referire la aparatura nefuncţională, că a semnat procesul-verbal pentru achitarea echipamentului "având angajamentul ferm al furnizorului pentru reinstalarea într-o nouă locaţie adecvată din punct de vedere tehnic, cu respectarea cu maximă acurateţe a procedurilor de instalare pentru asigurarea securităţii maxime în exploatare".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite