De Ziua Naţională, Chişinăul a sărbătorit ca o capitală românească

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de români au sărbătorit la Chişinău Ziua Naţională a României. A fost pentru prima oară, de la desprinderea de Imperiul Rus, când au existat evenimente pe tot parcursul zilei şi la care au participat mii de oameni. În acest moment, aproximativ 20 000 de persoane se află în PMAN la concertul dedicat celor 95 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia.

La Chişinău se simte cel mai bine româneşte. Programul oficial a fost respectat cu stricteţe, iar românii de la Est de Prut s-au bucurat alături de toţi românii, deşi bucuria era acoperită aici de o mare umbră de tristeşte, pentru că încă Bucureştiul nu a găsit soluţia de ai readuce acasă.

Românii din Republica Moldova au cerut reunirea de 1 Decembrie 2013:

Evenimentul central a constat într-o mare horă ce a încercuit clădirea guvernului, şi asta după ce românii au mers în faţa ambasadei României de la Chişinău. Aici s-a cântat mai întâi imnul României după care s-a cerut Reunirea cu România.

Românii din Republica Moldova au făcut o imensă horă în jurul sediului guvernului celui de al doilea stat românesc , pe 1 Decembrie 2013

Au existat depuneri de coroane de flori, un maraton al Unirii, manifestaţii culturale la Ginta Latină, lansări de lampioane şi aproximativ 20 000 de oameni participanţi la concertul organizat cu ocazia împlinirii a 95 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia.

Este pentru prima dată când emoţia Marii Uniri s-a simţit la Chişinău, românii bucurându-se de un program plin de evenimente şi care a făcut ca sărbătoarea Unirii să umple casele şi inimile tuturor. Nu cred că fi existat o bucată de pământ care să fi vibrat mai bine româneşte decât Chişinăul de astăzi-1 Decembrie 2013.

Românii din Republica Moldova au cântat imnul ţării în faţa ambasadei României din Chişinău, 1 Decembrie 2013

Voi lăsa pozele şi imaginile video să  spună mai mult decât cuvintele mele, în speranţa  că la Bucureşti  se va înţelege că aşteptările sunt foarte mari, dar neîndeplinite datorită unor politicieni moldoveni care îşi trădează identitatea naţională în favoarea unor beneficii materiale venite din Est. 

Este timpul ca politicienii români să înţeleagă că peste trei milioane de români vor acasă, dar că vocea lor nu se poate simţi din vina politicienilor de la Chişinău, iar neimplicarea duce la o mare dezamăgire.

La Chişinău se cere reunirea,  iar la Bucureşti este nevoie de un consens politic naţional care să forţeze  o România să aibă curajul de a seca graniţa de pe Prut.

În această seară, în cadrul unui sondaj realizat la un post important de televiziune din Republica Moldova, peste 66% dintre moldoveni au declarat că Ziua de 1 decembrie este o Zi de sărbătoare pentru ei.

image
image
image
Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite