Conducătorul bărcii care a provocat accidentul de pe lacul Snagov avea o alcoolemie de 0,85 g/l

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânărul care ar fi produs accidentul de la Lacul Snagov, depistat cu alcool în sânge FOTO Adevărul
Tânărul care ar fi produs accidentul de la Lacul Snagov, depistat cu alcool în sânge FOTO Adevărul

Tânărul care a condus în weekend ambarcaţiunea care a provocat accidentul soldat cu un mort şi patru răniţi, pe lacul Snagov, avea o îmbibaţie de 0,85 g/l de alcool pur în sânge.

Alexandru Popescu, tânărul care a provocat accidentul nautic şi care a refuzat să fie testat cu alcooltestul, avea o îmbibaţie alcoolică în sânge de 0,85 g/l, potrivit Mediafax. 

Potrivit legii, cei care conduc o navă sub influenţa băuturilor alcoolice pot fi pedepsiţi cu închisoare de la şase luni la trei ani sau cu amendă. 

Pe numele tânărului a fost deschis un dosar penal pentru consum de alcool, ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă, încadrarea faptei urmând, însă, să fie stabilită exact după ce medicii legişti se vor pronunţa cu privire la numărul de zile de îngrijiri medicale de care vor avea nevoie victimele accidentului.

În acest dosar astăzi sunt audiate mai multe persoane care pot oferi detalii cu privire la circumstanţele în care s-a produs accidentul de pe lacul Snagov. Audierile au loc la Secţia Regională de Poliţie Transporturi (SRPT) Bucureşti.

În accidentul care s-a produs sâmbătă noaptea pe Lacul Snagov au fost implicate o ambarcaţiune Spat, a restaurantului şi hotelului Dolce Vita, de pe malul lacului, în aceasta aflându-se şase persoane, şi una Commander, în care se aflau cinci persoane, coduse de Alexandru Popescu.

În urma impactului, ambarcaţiunea localului, condusă de Ionuţ Conea, s-a scufundat. Conea a fost testat cu etilotestul, rezultatul fiind zero, în timp ce Popescu a refuzat testarea, fiind dus la Spitalul Elias pentru analize.

Morţi şi răniţi în urma accidentului 

În urma accidentului, un bărbat de aproximativ 60 de ani a murit, trupul său neînsufleţit fiind găsit duminică, în jurul orei 11.30, pe fundul lacului, de scafandrii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti - Ilfov.

O femeie de 30 de ani a fost internată, în comă, la Spitalul Floreasca, alături de un bărbat cu traumatism cranio-cerebral minor. În acelaşi timp, la Spitalul Elias au fost internaţi o femeie şi un bărbat cu traumatisme cranio-cerebrale minore şi fracturi deschise de membre inferioare, potrivit coordonatorului SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite