Colegii nostri vor intampina sarbatorile de paste doar cu jumatate din salariu, fara remunerarea sporurilor care li se cuvin de drept.

Refuzati de Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, acestia privesc cu o singura speranta catre Casa Nationala de Asigurari in vederea obtinerii unui imprumut de 1 miliard RON, pentru a-si putea primi astfel drepturile lunare de plata.

Regretam situatia colegilor nostri si dorim pe aceasta cale sa-i asiguram ca Federatia SANITAS va face in continuare demersuri vehemente pentru obtinerea unei finantari mai bine structurate, care sa eficientizeze sistemul de sanatate.

Fiind constienti de faptul ca aceasta situatie se va regasi in scurt timp in marea majoritate a spitalelor din Romania, vom adresa o invitatie deschisa domnului Eugen Nicolaescu, Ministrul Sanatatii, de a lua parte la discutiile ce vor avea loc in cadrul Consiliul National al Federatiei SANITAS din data de 25 Aprilie 2013, pentru a analiza si identifica solutii adecvate si corecte privind modalitatile de finantare.