Cine este Emilia Gane, numită de Orban agent guvernamental pentru Curtea de Justiţie a UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emilia Gane (dreapta) este noul agent guvernamental pentru CJUE FOTO MAE
Emilia Gane (dreapta) este noul agent guvernamental pentru CJUE FOTO MAE

Emilia Gane, numită marţi de premierul Orban în funcţia de agent guvernamental pentru Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), lucrează în domeniul Afacerilor Externe din anii 2000, imediat după terminarea facultăţii, au explicat surse din politică externă pentru G4Media.ro.

 În vârstă de 40 de ani, absolventă a Facultăţii de Drept şi a Colegiului Juridic Franco- Român, Emilia Gane a fost implicată în procesul de aderare a României la Uniunea Europeană, iar din 2007 a fost numită şefa Serviciului Contencios al UE, conform g4media.ro.

Este funcţionar public de carieră şi a fost mâna dreaptă a lui Răzvan Horaţiu Radu la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, în perioada 2011- 2018. Răzvan Horaţiu Radu, care recent şi-a depus candidatura pentru şefia Parchetului General, a fost demis de la CJUE în mai 2018, de către premierul Viorica Dăncilă, care l-a numit în locul său pe avocatul Costin-Radu Canţăr.

Emilia Gane a refuzat să semneze apărările Guvernului român în cauzele de la CJUE, privind Secţia Specială pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, mai spun sursele citate. Este vorba despre punctele de vedere semnate şi asumate de Radu Canţăr, fostul agent guvernamental pentru Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, din procesul prin care Guvernul a pus sub semnul întrebării caracterul obligatoriu al rapoartelor MCV, realizate de Comisia Europeană şi în care sunt aparate modificările făcute de coaliţia PSD- ADLE la Legile Justitiei, în special, activitatea SS.

Gane a fost numită în funcţia de agent guvernamental pentru Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, printr-o decizie a premierului Ludovic Orban, publicată marţi în Monitorul Oficial.


Conform deciziei, Emilia Gane se numeşte în funcţia de agent guvernamental pentru CJUE, precum şi pentru Curtea de Justiţie a Asociaţiei Europene a Liberului Schimb, cu rang de subsecretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite