Cinci români s-au asociat pentru a-şi pune soţiile să facă sex pe bani. Cum au făcut cuplurile „Turul Franţei“ la nivel de prostituţie şi ce sume câştigau femeile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prostituţie FOTO SHUTTERSTOCK
Prostituţie FOTO SHUTTERSTOCK

Cinci cupluri au făcut un adevărat „Tur al Franţei” al proxenetismului închiriind apartamente în oraşe franceze în care soţiile lor se prostituau, relatează Libertatea citând actu.fr. Acestea au fost demascate printr-un apel anonim privind clienţi care intrau şi ieşeau dintr-un apartament din Meaux, lângă Paris.

În septembrie 2019, poliţia a primit un denunţ legat de sexul plătit într-un apartament închiriat prin intermediul site-ului Airbnb. După coroborarea informaţiilor primite cu anunţuri publicate pe site-uri specializate, poliţia din Melders a intrat în acţiune.

Agenţii au supravegheat apartamentul indicat şi au observat două femei tinere, precum şi o succesiune de vizitatori la intervale regulate. Într-o altă zi, au apărut oameni noi, iar venirile şi plecările au continuat. Doi clienţi interceptaţi la ieşire au confirmat presupusa activitate, scrie actu.fr, citat de Libertatea.

Anchetatorii au aflat că primele anunţuri au fost postate în 2018. În decembrie 2019, poliţiştii au instalat dispozitive de ascultare în apartamentul închiriat şi aşa au putut afla diferitele oraşe în care tinerele femei şi-au oferit serviciile. Un adevărat Tour de France al proxenetismului bazat pe o activitate itinerantă.

Cinci cupluri din două oraşe din Moldova românească s-au asociat şi au funcţionat în afara oricărei reţele de prostituţie. Doi dintre bărbaţi erau în special implicaţi în organizarea şi supravegherea prostituţiei, ocupîndu-se de logistică şi de comunicarea cu clienţii.

Una dintre femei nu mai părea să fie de acord cu bărbatul ei, potrivit unei convorbiri ascultate de anchetatori: „Nu mai suport. Banii rămân la el, el ţine conturile. De la 19 ani mă duc să fac asta pentru el.”

Venitul lunar al fiecărei femei era între 5.000 şi 7.000 €. Verificarea conturilor şi transferurile către familia din România au arătat o sumă totală de 175.000 de euro.

Două cupluri au fost arestate la sfârşitul lunii iunie 2020 sub pretextul unui control rutier, dar celelalte trei sunt de negăsit.

La proces, bărbaţii s-au apărat spunând că prostituţia a fost o „alegere” a soţiilor lor. Ei au criticat şi legislaţia din Franţa care interzice prostituţia. Ei au pozat în soţi moderni care au respectat decizia femeilor care au vrut să-şi ajute familiile.

Procurorul a reacţionat ironic: „Femeile iau deciziile, iar bărbaţii, îndrăgostiţi, consimt”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite