Ce generali ar fi iertat într-un alt dosar controversat procurorul din cazul Ţăndărei, în care nimeni nu a fost condamnat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul care s-a ocupat de cazul Ţăndărei, încheiat cu achitări, a fost responsabil şi de dosarul Shanghai. Olgăi Vrânceanu i se cere demisia după modul cum a gestionat cazul Ţăndărei.

Silvia Tăbuşcă, preşedintele Centrului European pentru Educaţie şi Cercetare Juridică, director al Centrului de Drepturile Omului şi Migraţie, solicită demisia din magistratură a procurorului DIICOT Olga Vrînceanu, care a instrumentat dosarul „Ţăndărei”.

„Dupa doua cauze uriase in care procurorul Olga Vrânceanu (avansata in prezent ca sef de sectie in DIICOT) nu a instrumentat corect probele pe care le avea in dosare (cauza Tandarei si cauza Shanghai), este momentul sa ii cerem cu totii public demisia din magistratura”, a scris Silvia Tăbuşcă, pe pagina sa de Facebook.

Reacţia Silviei Tăbuşcă vine după ce, luni, magistraţii Curţii de Apel Mureş au decis achitarea tuturor celor 25 de inculpaţi din dosarul „Ţăndărei”, acuzaţi de trafic de minori în Marea Britanie, magistraţii argumentând că „fapta nu există”.

În cazul dosarului Shanghai, investigatorii au scris că reţeaua de mafioşi chinezi era sprijinită de un număr mare de ofiţeri de poliţie, magistraţi şi Garda Financiară.

Potrivit ziarului Libertatea, printre cei fişaţi chiar de către proprii colegi, sub coordonarea DIICOT, s-au numărat Gabriel Predoiu, ofiţer SRI şi fratele fostului şef SIE Silviu Predoiu, şi generalii Alexandru Bureşin, din SRI, şi Bujor Florescu, din Poliţie.

De altfel, în recursul la Dosarul 18209/3/2006, de la Curtea de Apel Bucureşti, era precizat faptul că „inculpaţii au creat un grup de criminalitate organizată, şeful acestuia, Zhang Jian Jun, având posibilităţi financiare, precum şi sprijin din partea unor funcţionari ai aunor autorităţi publce (cu titlu de exemplu, ofiţeri de poliţie Michea Gheorghe, Predoiu Gabriel...)”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite