Candidaţii la preşedinţie au picat şi testul la Educaţie

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce tema „spionul“ a acoperit frământările reale ale românilor era cât pe-aici să ne bucurăm că – odată cu începerea anului şcolar – o temă serioasă va fi abordată de către cei aflaţi în cursa pentru Cotroceni. Doar că, pe rând, politicienii s-au prăbuşit cât sunt de mari în careul şcolii de nu mai ştii cum să-i ridici dintre copii.

Candidatul Victor Ponta, prim-ministru şi tată de şcolari, n-a reuşit să-şi strunească ministrul Educaţiei în aşa fel încât elevii să găsească – în prima zi de şcoală – Abecedarul pe bănci. Nu intru în corul celor care îl văd pe şeful Guvernului vinovat chiar de tot ce se întâmplă în ţara asta dar ca „manager“ de resurse umane guvernamentale aici sigur a greşit. Dacă vrei să fii „miezul“ tuturor lucrurilor bune care se întâmplă, atunci plăteşti şi pentru greşelile subordonaţilor. Victor Ponta s-a pus singur în postura de distribuitor de chei ale microbuzelor şcolare – finanţate de Ministerul Dezvoltării  - iar acum, când tiparniţa manualelor e defectă,  se dă lovit de birocraţia licitaţiilor şi de epopeea contestaţiilor. Păi ori eşti responsabil pentru tot, şi-atunci îţi asumi inclusiv termenele nerespectate, ori nu mai jongla vesel cu cheile microbuzelor prin toate judeţele doar pentru că ţi-a ieşit marea împărţeală a microbuzelor galbene.

Pe de altă parte, Klaus Iohannis s-a pornit să-i dea peste cap lui Victor ponta cu Abecedarul greşelilor făcute de Guvern şi s-a trezit fără frâne picat în freză la testul citatelor de pe Facebook.  Dorind să impresioneze juriul electoral ca fetele la concursul de Miss Boboc, neamţul s-a aruncat pe scenă îmbrăcat în profesor şi a coborât de-acolo gol ca o stripteuză. Într-un discurs pentru simpatizanţii PNL şi PDL din judeţul Bihor, Klaus Iohannis l-a citat pe „un mare român, Dimitrie Bolintineanu“, care spunea că aşa „cum arată şcoala azi va arăta ţara mâine“. Numai că citatul atribuit lui Dimitrie Bolintineanu îi aparţine lui Spiru Haret iar profesorul Iohannis s-a trezit luat peste picior tocmai de Victor Ponta, cel pe care îl urechea în discursul cu pricina.

Alt candidat la preşedinţie, altă eroare. Monica Macovei spaima infractorilor a decis să facă ordine prin programa şcolară şi s-a trezit vorbind ce bine ar fi ca „Religia“ (oricum opţională) să fie ştearsă de-acolo şi înlocuită de „Istoria Religiilor“. Inadecvarea la mediu a fostului ministru al Justiţiei mi-a fost descrisă la un moment dat de un PDL-ist care a însoţit-o în campania pentru alegerile europarlamentare la o întâlnire cu oamenii de afaceri dintr-un judeţ din vestul României. Întrebată de un întreprinzător înstărit despre iniţiativele de care este mândră şi despre ce ar putea să facă pentru ei în Parlamentul European, Monica Macovei a invocat – fără să clipească – legea confiscării averilor. „Nasol moment, mişto colivă“ - şi-au zis cei care o însoţeau şi de-atunci înainte s-au ferit să o mai „expună“ riscându-şi bruma de voturi pe care se bazau.

Încercând să o dreagă în privinţa „Religiei“, doamna Macovei s-a înfundat şi mai tare: „Gândiţi-vă cum ar arăta România dacă s-ar respecta măcar trei porunci din Biblie: să nu furi, să nu minţi, să nu ucizi. Dacă astea sunt transmise copiilor, eu sunt foarte fericită, pentru că aşa schimbăm România“. Doar că poruncile de care vorbiţi, doamnă Macovei, se găsesc în Biblie – din care se citeşte la ora de Religie – şi nu într-o carte de ”Istoria Religiilor”. Amin.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite