Bulgaria nu va avea nevoie de un împrumut de urgenţă de la FMI

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FMI
FMI

Bulgaria nu va avea nevoie de un împrumut de urgenţă de la Fondul Monetar Internaţional şi ar putea încerca să lanseze o emisiune de euro-obligaţiuni la începutul lui 2010 pentru necesităţile sale de finanţare externă, au apreciat experţii financiari într-o întâlnire cu Ani Mihaylova, adjunctul ministrului bulgar de Finanţe, relatează Agerpres, citând Novinite.

Până acum Bulgaria, cel mai sărac membru al Uniunii Europene, a evitat calea aleasă de vecinele mai bogate, cum ar fi România şi Ungaria, care au solicitat asistenţă financiară de urgenţă de la FMI.

Economiştii şi experţii financiari din Bulgaria au apreciat în unanimitate că este foarte mică probabilitatea ca ţara lor să acceseze un împrumut de la FMI.

Totuşi, ei nu au exclus posibilitatea ca Bulgaria să solicite ajutor de la alte instituţii financiare, cum ar fi Banca Mondială, Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi Banca Europeană de Investiţii (BEI).

Se estimează că economia Bulgariei va scădea cu şase la sută anul acesta, şi cu doi la sută în 2010 - cea mai mare scădere economică din sud-estul Europei, după România.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite