Belgia a inclus România pe lista statelor din zona portocalie. Ce trebuie să ştie cei care vor să călătorească în această ţară

Belgia a inclus România pe lista statelor din zona portocalie.
Ce trebuie să ştie cei care vor să călătorească în această ţară

Autorităţile belgiene au anunţat noile măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul regatului, măsuri care au intrat deja în vigoare. Foto 123rf.com

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îi atenţionează pe cei care vor să călătorească în Belgia că România a fost inclusă în zona portocalie, iar autorităţile belgiene pot stabili măsuri specifice şi recomandă vigilenţă crescută.

Ştiri pe aceeaşi temă

MAE precizează că autorităţile belgiene au anunţat noile măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul regatului, măsuri care au intrat deja în vigoare.

”Conform informaţiilor comunicate public de către autorităţile belgiene, România a fost inclusă pe lista statelor din zona portocalie. Astfel, cetăţenilor care intră din România în Regatul Belgiei în scop turistic (călătorie neesenţială), începând cu data de 13 iulie a.c., li se recomandă vigilenţă crescută privind prevenirea şi apariţia unor simptome asociate infecţiei cu COVID-19”, transmite MAE.

Condiţiile de intrare vizează clasificarea statelor de provenienţă a persoanelor care doresc să intre în Regatul Belgiei, pe trei categorii: zona verde – fără măsuri speciale, zona portocalie – autorităţile belgiene pot stabili măsuri specifice (la acest moment se recomandă vigilenţă crescută) şi zona roşie – carantină obligatorie şi testare la intrarea pe teritoriul Belgiei. 

Totodată, MAE recomandă cetăţenilor români care intenţionează să călătorească în Belgia consultarea informaţiilor publicate pe site-ul autorităţilor belgiene - https://diplomatie.belgium.be/en.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles +32 (0)2 347 5338,  +32 (0)2 345 0040 şi  +32 (0)2 344 1658, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice +32(0)2 344 0854.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările