Baconschi îi apără tăcerea lui Băsescu: ”Nicio ambasadă nu s-a prezentat la MAE cu întrebări despre proteste”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teodor Baconschi, ministrul de Externe, i-a luat apărarea lui Traian Băsescu și i-a justificat tăcerea în legătură cu protestele din România de la întâlnirea de astăzi cu ambasadorii.

Președintele României, Traian Băsescu, s-a întâlnit joi cu șefii misiunilor diplomatice. Deși a fost prima sa apariție de la izbucnirea protestelor, șeful statului n-a făcut nicio referire la acțiunile din stradă.

"Am remarcat că domnul preşedinte Traian Băsescu era foarte bucuros, ciocnea cupe de şampanie în timp ce atâtea mii de oamenii sunt în stradă şi protestează faţa de politica actualului Guvern, politică pe care şi-a însuşit-o şi domnul preşedinte Traian Băsescu. Sigur că toţi am fi aşteptat o reacţie de la preşedintele Traian Băsescu, dar în mod sigur ambasadorii cred că ar fi vrut să aibă de asemenea o reacţie vizavi de ce se întâmplă în România, având în vedere că suntem pe paginile tuturor marilor agenţii de ştiri din toată lumea", declarase anterior Olguța Vasilescu.

Ministrul de externe i-a răspuns acesteia la finalul întrevederii sale cu omologul islandez, Ossur Skarpheoinsson.

"Nicio ambasadă din Bucureşti nu s-a prezentat în ultimele zile la MAE pentru a pune întrebări specifice legate de situaţia unor proteste din Bucureşti sau din alte locuri", a declarat, joi, Teodor Baconschi.

Ministrul a apreciat că opoziţia doreşte "să anexeze nişte proteste legitime care, după cum s-a văzut, contestă starea generală a politicii în România şi pe de altă parte, să transmită pe plan internaţional un semnal greşit legat de instabilitatea ţării".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite