Amezi de 16 milioane de lei, date de poliţişti în ultima săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 4.000 de şoferi au rămas fără carnet de conducere în pragul sărbătorilor de Crăciun. Totodată, s-au acordat de două ori mai multe amenzi decât de obicei, arată Poliţia Rutieră.

Mai precis, au fost opriţi în trafic 710 şoferi care conduceau băuţi, după cum au declarat oficiali din Poliţia Română. În plus, agenţii rutieri au împânzit traficul în această perioadă, şi au acordat 3.000 de amenzi unor şoferi care nu au acordat prioritate pietonilor.

„În urma acţiunii de control, au fost reţinute 274 de permise în cazul celor care nu au acordat prioritate”, mai spun reprezentanţii Poliţiei Române. Însă poliţiştii au aplicat amenzi totale de peste 16 milioane de lei în ultima săptămână.

Poliţiştii au întocmit 50 de dosare pentru evaziune fiscală şi au aplicat 1.323 de sancţiuni contravenţionale pentru comerţ ilicit, valoarea amenzilor fiind de aproape 800.000 de lei, iar în cadrul acţiunilor de verificare a modului de comercializare a materialelor pirotehnice au fost constatate 75 de infracţiuni, fiind confiscate articole pirotehnice în valoare de peste 174.000 de lei.

„Într-o singură acţiune organizată în judeţul Timiş, poliţiştii au oprit de la comercializare 120 de tone de articole pirotehnice, iar alte 5 tone au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. O atenţie deosebită a fost acordată prevenirii tăierilor ilegale sau comercializării de brazi fără documentele cerute de lege. În acest domeniu au fost constatate 112 infracţiuni şi s-au aplicat amenzi de peste 787.000 de lei”, a mai arătat Poliţia Română.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite