Garda de Mediu a aplicat în Capitală şi în judeţul Ilfov doar două amenzi de 1.000 de lei celor care au ieşit la picnic de 1 Mai

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu (GNM) au dat doar două amenzi a câte 1.000 de lei cu ocazia picnicurilor de 1 Mai, organizate în Bucureşti şi în Ilfov. În rest, au aplicat averismente şi au informat cetăţenii cu privire la Legea Picnicului, mai ales că aceste controale vor continua până pe 6 mai 2013.

Pe 1 Mai o echipă de comisari ai GNM a fost în control în nouă zone din Capitală: Râul Colentina, parcurile Plumbuita, Cosmos, Tineretului, Drumul Taberei, Crângaşi, IOR, Sebastian şi Lacul Văcăreşti, după cum a declarat comisarul Aurelian Pârvu, care a făcut parte din această echipă.

Dintre zonele controlate, doar în parcurile Tineretului şi Crângaşi sunt zone de picnic, care erau ocupate în proporţie de 20-30%. În afara acestor zone, în celelalte parcuri nu au fost găsiţi oameni ieşiţi la picnic, a precizat Pârvu.

Pe de altă parte, comisarii Gărzii de Mediu Ilfov a efectuat controale şi în zonele din jurul Bucureştiului: la Cernica, pe izlazul de lângă ştrand, la Brăneşti, în pădurea Pustnicu, şi la Snagov.

În urma controalelor din Ilfov, comisarii Gărzii de Mediu au aplicat două amenzi de câte 1.000 de lei unor persoane care făceau grătar în pădurea Pustnicu, în timp ce celelalte persoane care au ieşit la picnic în zonele neamenajate au primit avertismente şi date extrase din Legea picnicului.

Românii nu cunosc Legea Picnicului

Orăşanu a mai spus că s-a încercat, şi anul acesta, desfăşurarea unei acţiuni de conştientizare, constatându-se pe teren că cei care erau la picnic în alte zone decât cele special amenjate nu cunoşteau Legea picnicului, adoptată în martie anul trecut.

Garda Naţională de Mediu efectuează, până în 4 mai, acţiuni de inspecţie şi control în zonele de agrement şi recreere şi pe litoral, în vederea monitorizării activităţilor de picnic.

În plus, echipe mixte formate din comisari GNM şi reprezentanţi ai Poliţiei, Jandarmeriei şi Poliţiei locale desfăşoară acţiuni de patrulare în zonele special amenajate pentru activităţi de picnic, respectiv în zonele de afluenţă publică consacrate.

Organizarea activităţilor de picnic în alte zone decât cele special amenajate sau indicate ca atare se sancţionează cu amendă între 1.000 şi 3.000 de lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite