Agresorul de la oficiul poştal din Sectorul 6 şi complicele lui, trimişi în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Agresorul de la oficiul poştal din sectorul 6 a fost trimis în judecată FOTO Arhiva Adevărul
Agresorul de la oficiul poştal din sectorul 6 a fost trimis în judecată FOTO Arhiva Adevărul

Agresorul de la oficiul poştal din Sectorul 6 al Capitalei şi complicele lui au fost trimişi în judecată pentru lipsire de libertate în mod ilegal, ameninţare, distrugere, port ilegal de arme albe şi, respectiv, complicitate la aceste infracţiuni.

Procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 6 Bucureşti l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Florin Niedbala, pentru patru infracţiuni de lipsire de libertate în mod ilegal şi câte o infracţiune de ameninţare, distrugere, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, respectiv port ilegal de arme albe.

În acelaşi dosar va fi judecat şi Ion Cîrceag, complicele agresorului de la oficiul poştal din Sectorul 6 al Capitalei, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului Judecătoriei Sectorului 6 Bucureşti remis Mediafax.

Procesul va fi judecat de magistraţii Judecătoriei Sectorului 6 Bucureşti.

Procurorii au stabilit că, în 30 octombrie, în jurul orei 10.30, Florin Niedbala, ajutat de Ion Cîrceag, a intrat înarmat cu un topor, un cuţit şi un lanţ metalic în Oficiul Poştal nr. 23 din Capitală, de pe strada Romancierilor nr. 1, unde a ameninţat mai multe persoane şi le-a lipsit de libertate în mod ilegal.

De asemenea, Niedbala a distrus blatul din beton folosit ca sprijin pentru ghişeele oficiului, uşile de acces în casierie şi magazia oficiului poştal.

Niedbala a cerut ca la faţa locului să vină reprezentanţii mass-media, "pentru a-şi exprima public o serie de nemulţumiri personale", potrivit Poliţiei Capitalei.

În momentul în care Niedbala era la intrarea în oficiul poştal şi le spunea jurnaliştilor care sunt cererile lui, poliţiştii bucureşteni au intervenit şi l-au imobilizat.

Surse apropiate anchetei au declarat că Niedbala le-a spus poliţiştilor despre o reţetă secretă de a fabrica aur pe care ar deţine-o. Niedbala a povestit că a sunat la mai multe instituţii ale statului, pentru a comunica "soluţia lui de a scoate România din criză", însă nu a fost băgat în seamă de nimeni.

Florin Niedbala şi Ion Cîrceag au fost arestaţi preventiv în 31 octombrie.

Procurorii au stabilit că Florin Niedbala a venit în Capitală în 28 octombrie şi s-a cazat la un hotel. O zi mai târziu, Niedbala a identificat, în apropierea hotelului, Oficiul Poştal nr. 23 din strada Romancierilor, unde a intrat apoi înarmat cu un topor şi un cuţit.

Anchetatorii au mai stabilit că, în 1997, Niedbala a fost condamnat pentru vătămare corporală din culpă, în urma unui accident rutier.

Florin Niedbala are discernământ diminuat şi tulburări de personalitate, potrivit expertizei medico-legale psihiatrice, au declarat surse judiciare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite