Vremea rea dă peste cap traficul la ieşirile din Capitală: vezi ce drumuri sunt blocate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Codul portocaliu de ninsoare intrat în vigoare astăzi la ora 12:00 i-a silit pe cei de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România să impună o serie de restricţii de circulaţie pe un numar total de 67 de drumuri din România. Drumurilor vor fi redeschise în funcţie de evoluţia condiţiilor meteorologice.

UPDATE 17:50 Autostrada A1 a fost deschisă în urmă cu puţin timp pentru autoturisme. Măsura de restrictionare a traficului către Piteşti pe autostrada respectivă a rămas în vigoare doar pentru maşinile cu gabarit depăşit.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a anunţat astăzi, printr-un comunicat de presă că, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, s-a luat măsura de a închide în total un număr de 47 de drumuri naţionale din sudul tării. Pentru alte 18 drumuri din zona respectivă, CNADR a decis să impună restricţii de circulaţie, pentru evitarea problemelor cauzate de căderile abundente de zăpadă anunţate pentru aceste zile.

De asemenea, autostrăzile A1 si A2 au fost închise temporar datorită viscolului ce atinge viteze de până la 70 kilometri pe oră. Drumurile A2 Bucureşti – Feteşti, A1 Bucureşti – Piteşti, DN 2 Bucureşti – Bacău, DN 3 Bucureşti – Călăraşi, DN 4 Bucureşti – Olteniţa, au fost inchise traficului până când vremea le va permite drumarilor să intervină cu plugurile şi material anti derapant pentru elibearera carosabilului.

CNADNR sfătuieşte participanţii la trafic să respecte semnalele agenţilor de poliţie rutieră în vederea prevenirii ambuteiajelor. De asemenea, conducătorii auto sunt rugaţi să adapteze viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere existente şi să echipeze vehiculele adecvat cu cauciucuri de iarnă, lanţuri anit derapante şi lopeţi.

În comunicatul de presă emis astăzi de compania natională se mai precizează că, începând cu ora 15:30, se va închide circulaţia şi pe A1 Bucureşti – Piteşti din cauza vizibilităţii scăzute. Totodată, este menţionat că, DN 1 va fi închis între ora 16,00 şi 17,00 de la Fântâna Mioriţa până la km 39, limita dintre judeţele Ilfov şi Prahova.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite