VIDEO Foștii colegi strâng bani pentru Viorel Ristea, cunoscut ca Schwarzenegger de România, mort la 29 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Repatrierea trupului neînsuflețit a lui Viorel Ristea care a decedat acum două zile, în timp ce se pregătea pentru participarea la Fitness Universe Weekend, de la Miami, poate dura încă o săptămână. Cei care l-au cunoscut spun că a fost unul dintre cei mai buni culturiști români.

Viorel Ristea și-a dorit  să devină culturist profesionist, dar acest lucru a însemnat sacrificiu și un regim drastic. Pe 16 iunie, el a murit la vârsta de 29 de ani.

Pentru aducerea în țară, familia lui Viorel are nevoie de 8.000 de euro, iar în prezent aceștia încearcă să strângă banii de care este nevoie, a declarat profesorul Cristian Neagu, președintele comisiei mass-media de la Federației Române de Culturism și Fitness (FRCF).Cristian Neagu care este arbitru de culturism a povestit că l-a cunoscut pe Viorel Ristea și a spus că tânărul avea calități deosebite și muncea mult pentru cariera sa sportivă. El a exclus ca moartea acestuia să fi fost provocată de o boală cardiacă. Cristian Neagu crede că Viorel Ristea s-a epuizat, era deshidratat și s-a antrenat mai mult decât trebuia din dorința de a câștiga competiția.

„Viorel Ristea a câștigat mai multe competiții interne și internaționale, fiind unul dintre cei mai buni culturiști români la categoria 100 de kilograme“, scrie pe site-ul FRCF.

image

Tot aici, se precizează că dorința lui Viorel Ristea a fost să primească statutul de culturist profesionist, astfel că în ultimii doi ani, Viorel Ristea nu a mai participat la nici o competiție oficială din România, sub tutela FRCF.

„Participarea sa la această competiție s-a făcut în cadru privat, fără vreo implicare a Federației în pregătirea sau deplasarea lui în SUA. FRCF transmite sincere condoleanțe familiei și consideră dispariția o mare pierdere pentru sportul românesc!“, au mai precizat foștii colegi.

De-altfel, aceștia au anunțat că vor face o chetă pentru a oferi un ajutor pentru înmormântarea culturisului. Aducerea lui în țară ar putea avea loc săptămâna viitoare, iar costurile de repatriere se ridică la câteva mii de euro.

Era supranumit Schwarzennegger de România

Viorel Ristea a murit, joi după-amiaza, în timp ce se pregătea pentru participarea la Fitness Universe Weekend, din Miami. Tânrăul sportive avea în palmares un loc 3 obţinut în 2009 în cadrul concursului Musclemania Universe din Las Vegas.

Supranumit Schwarzenegger de România, Ristea a lucrat cinci ani la Poştă, a fost manager de casă de producţie şi apoi consilier local la Primăria sectorului 4.

S-a lăsat de politică pentru că vroia să ajungă campion mondial. A fost căsătorit câţiva ani însă a renunţat la mariaj pentru a se dedica sportului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite