UPDATE Percheziţiile continuă! Este vizat clanul Maranata

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DIICOT au descins joi dimineaţă în 26 de locuinţe din Bucureşti şi alte şase judeţe, vizând o grupare de proxeneţi.

Aceştia făceau parte dintr-o grupare, clanul Maranata, ce răpea tinere şi le vindea pe 2.000- 3.000 de euro. Acestea erau obligate apoi să se prostitueze în străinătate.

38 de suspecţi au fost duşi la sediul DIICOT pentru audieri şi se va solicita mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele lor.

Revenim cu amănunte.

UPDATE 8.45:

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) efectuează 26 de percheziţii domiciliare în Bucureşti, Giurgiu, Brăila şi Târgovişte, precum şi în judeţele Vrancea şi Ilfov pentru prinderea a 37 de membri ai unei grupări care se ocupa cu racolarea de tinere, inclusive minore, pe care le obligau să se prostitueze în Italia.

Conform unui comunicat al DIICOT, sub coordonarea liderului grupării, Marian Stoica, din municipiul Giurgiu, membrii grupării au racolat peste 50 de victime, majore şi minore, din judeţele Giurgiu, Dâmboviţa, Olt şi Vrancea, pe care, prin ameninţări şi violenţe, le-au exploatat sexual prin obligarea la practicarea prostituţiei în Italia - regiunile Milano, Calabria-Rosarno şi Messina, dar şi în Bucureşti.

O parte din victime au fost racolate prin înşelăciune, respectiv prin  promisiunea asigurării unor locuri de muncă în Italia, iar altele au fost cumpărate, cu sume cuprinse între 2.000 şi 3.000 de euro de la alti membri ai gruparii.

Membrii grupării au obţinut din activitatea infracţională beneficii financiare substanţiale, de ordinul sutelor de mii de euro.

La sediul  DIICOT au fost aduse pentru audieri  30 de persoane, faţă de care se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori.

Cercetările au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul DCCO – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane, BCCO Bucureşti, SCCO Olt, SCCO Dâmboviţa, BCCO Galaţi şi lucrătorilor din cadrul Jandarmeriei Române.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite