Trei ştranduri din Capitală se deschid pe 1 Mai. Unde poţi merge să faci o baie la piscină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştrandurile bucureştene se vor deschide după 15 mai FOTO Adevărul
Ştrandurile bucureştene se vor deschide după 15 mai FOTO Adevărul

Bucureştenii sunt aşteptaţi la primul scăldat pe anul acesta chiar de Ziua Muncii. Ştrandurile Tineretului, Drumul Taberei şi Giuleşti sunt pregătite să primească amatorii de bălăceală, începând de azi. Vremea caldă vine în ajutor şi promite un 1 mai pe cinste. Bucureştenii care nu ajung la mare de 1 Mai nu trebuie să se întristeze şi asta pentru că ştrandurile din oraş vin în întâmpinarea lor cu oferte atractive.

Angajaţii au început pregătirile în urmă cu câteva sătămâni şi au lucrat de zor pentru ca ştrandurile să fie gata de 1 mai.

Ştrandul Tineretului este unul dintre cele deschise. Aici, distracţia începe la ora 8.00 şi ţine până seara la ora 20.00. Dacă oamenii vor să petreacă o zi la soare aici ei trebuie să scoată din buzunare între 20 şi 30 de lei, şezlongul fiind inclus în tarif.

Ştrandul Drumul Taberei este alt ştrand din Bucureşti care îşi deschide porţile de Ziua Muncii, între orele 7.00 şi 20.00. Biletul de intrare costă 20 de lei în cursul săptămânii şi 30 de lei în weekend, iar vizitatorii ştrandului pot beneficia de toboganele cu apă şi şezlong gratuit.

Ştrandul Giuleşti este cel de-al treilea care se va deschide, începând cu ziua de 1 mai, iar intrarea costă 10 lei.

Celelalte ştranduri din Bucureşti şi-au anunţat deschiderea după data de 1 mai, dar nu mai târziu de 15 mai.
Tot de la 1 mai se va deschide şi debarcaderul din Parcul Herăstrău. În această zi, plimbarea cu vaporaşul este gratuită.

Spre deosebire de anii trecuţi, când ştrandurile bucureştene se deschideau pe 1 mai şi vizitatorii dornici de bălăcelea puteau intra gratuit, anul acesta ştrandurile din Capitală îşi deschid „bazinele“ abia pe la jumătatea lunii mai sau începutul lunii iunie.

Cele mai multe ştranduri bucureştene nu mai păstrează tradiţia de a-şi deschide porţile pentru cei care vor să facă se distreze şi să înoate odată cu venirea zilei de 1 mai. În ciuda temperaturilor ridicate, patronii ştrandurilor nu sunt pregătiţi pentru vizitatori.

Fie că este vorba despre renovarea bazinelor de înot, proces ce nu a putut fi terminat până la sosirea lunii mai, fie că reprezentanţii ştrandurilor se tem că nu vor avea prea mulţi vizitatori, cert este că abia în jurul datei de 15 mai „se va da liber“ la distracţia din bazinele bucureştene.

Water Park şi Divertiland se deschid în luna iunie

Cea mai mare atracţie, din punct de vedere acvatic, Water Park, din Otopeni, îşi va deschide porţile pentru vizitatorii dornici să se distreze pe toboganele din complex, abia în luna iunie.

„Cel mai probabil se va deschide pe 9 iunie, dar nu este nimic oficial. Ori pe 9, ori pe 15 iunie” , au declarat, pentru Adevărul, reprezentanţii parcului acvatic.

el mai mare parc de distracţii din România şi din sud-estul Europei, întins pe 42.000 de metri pătraţi şi în cadrul căruia sunt amenajate 22 de tobogane cu apă, se va deschide tot de la 1 iunie. Organizatorii anunţă că vor exista reduceri de până la 80% pentru abonamentele pentru tot sezonul.

Astfel, organizatorii parcului acvatic, situat în apropiere de Capitală, la kilomtrul 13, adiacent autostrazii Bucureşti-Piteşti, au anunţat luni, printr-un comunicat de presă, că data oficială de redeschidere va fi 1 iunie.

Anul acesta, vizitatorii pot alege dintr-o varietate de zone destinate distracţiei. Principalele atracţii sunt piscina cu valuri, unică în ţară, 22 de tobogane cu viteze mari, Lazy River sau râul leneş pentru cei dornici de relaxare, un loc de joacă special pentru copii şi 4.200 de metri pătraţi de plajă.

Surfing, lângă Bucureşti

Piscina de 1.200 de metri pătraţi „face valuri” în 33 de moduri diferite, potrivite pentru toate tipurile de activităţi, acesta fiind singurul loc din Bucureşti în care surfingul şi alte sporturi similare sunt posibile. Potrivit organizatorilor, un instructor va fi întotdeauna la dispoziţa celor care vor să înveţe cum să domine valurile.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite