Reacţia lui Nicuşor Dan la solicitarea ca Parcul Izvor să fie concesionat unei firme din grupul Untold

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parcul Izvor FOTO Shutterstock
Parcul Izvor FOTO Shutterstock

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a dat asigurări că Parcul Izvor nu va fi închis, distrus sau desfiinţat. Primarul a explicat că cererea venită din partea unei companii privind concesionarea spaţiului pentru organizarea de evenimente, este o decizie îndepărtată, care reprezintă doar o „propunere de valorificare a parcului”. Compania doreşte să amenajeze acolo şi un spaţiu pentru mâncare şi băuturi şi o zonă de cumpărături.

„Doresc să-i asigur pe bucureşteni şi pe reprezentanţii ONG-urilor de mediu că Parcul Izvor nu va fi închis/distrus/desfiinţat, ci este vorba despre o propunere de valorificare a parcului din partea unei companii private, propunere care urmează să fie discutată. Decizia însă este departe de a fi luată. Mai mult, în cazul în care se va merge pe această variantă, a concesionării, vom solicita într-un cadru transparent mai multe proiecte din partea mediului privat”, a transmis primarul Capitalei, potrivit News.ro. 

Nicuşor Dan a mai arătat că în anii precedenţi Primăria Capitalei organiza, pe bani foarte mulţi, târguri, festivaluri sau concerte, explicând că „municipalitatea trebuie să-şi canalizeze fondurile către alte obiective de investiţii”, iar „aceste evenimente publice trebuie organizate de operatori privaţi, eventual în parteneriat cu administraţia locală”. 

„Referitor la Parcul Izvor trebuie să analizăm cu foarte mare atenţie toate posibilităţile de dezvoltare ale acestui spaţiu: vorbim de un parc relativ nou unde un proiect eficient de modernizare şi administrare poate avea efecte benefice. Repet, suntem departe de a lua o decizie. Deocamdată, această propunere este în analiză. De asemenea, bucureştenii trebuie să ştie că avem în lucru, la direcţiile de specialitate din PMB, un regulament clar referitor la închirierea spaţiilor şi modul de utilizare a spaţiilor folosite pentru astfel de evenimente", a mai transmis Nicuşor Dan.

Compania Wunderpark din Cluj-Napoca, deţinută de organizatorii Untold şi Neversea, a argumentat în solicitarea depusă la Consiliul General al Municipiului Bucureşti că doreşte spaţiul pentru a organiza acolo evenimente, o zonă cu mâncare şi băuturi şi o zonă de cumpărături.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite