Primul muzeu de jucării din Bucureşti s-a deschis în interiorul unei creşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul Muzeu al Jucăriilor din Bucureşti – „Mansarda cu povesti” funcţionează în cadrul creşei „Curcubeul Magic", cel de-al XII-lea centru de îngrijire şi educaţie timpurie pentru copii, din Buc care a fost inaugurat pe data de 1 iunie. Expoziţiile muzeului vor fi schimbate lunar, fiind alcătuite din jucării donate şi reparate, iar cei mici vor avea parte de o noapte albă de poveşti, o dată pe lună.

„Curcubeul Magic"  este un centru de îngrijire şi educaţie timpurie pentru copii cu vârstele cuprinse între 0-3 ani.  .

Centrul dat în folosinţă de Ziua Copilului are o capacitate de 75 de locuri şi a fost amenajat într-o clădire  aflată în administrarea Primăriei Capitalei. Creşa dispune de săli de activităţi pe grupe de vârstă, dormitoare, cabinet medical şi  bucătărie proprie cu funcţiuni specifice legislaţiei în vigoare.

„Mă bucur că suntem aproape de finalizarea acestui proiect, prin care am reuşit să creăm 700 de locuri pentru copiii cu vârste până la trei ani. Până la sfârşitul anului, terminăm şi ultima creşă inclusă în proiect. Dar nu ne vom opri aici, pentru că ne dorim să realizam cât mai multe centre de acest gen, astfel încât Municipalitatea să vină în ajutorul cât mai multor bucureşteni care au nevoie de acest tip de servicii. Lansăm aici şi un proiect pilot, unic în ţară-, „drop off baby”, prin care familiile cu copii paână la vârsta de 5 ani, care au o situaţie de urgenţă de rezolvat, pot lăsa copilul la centru, inclusiv noaptea”, a declarat Primarul General, Sorin Oprescu.

De asemenea, tot în interiorul centrului „Curcubeul Magic” functionează şi primul Muzeu al Jucăriilor din Bucureşti – „Mansarda cu poveşti”.

Spatiul muzeului va fi pus la dispoziţia părinţilor, gratuit, pentru serbarea zilelelor de naştere a copiilor, în fiecare week-end. În cea de a treia sâmbătă a fiecarei luni, copiii  între 5-7 ani vor putea petrece noaptea în muzeul jucăriilor, sub atenta supraveghere a pedagogilor şi beneficiind de un program ingenios de poveşti.

Expoziţiile muzeului vor fi schimbate lunar, fiind alcătuite din jucării donate şi reparate. După expunerea în muzeu, jucăriile vor pleca către copiii defavorizaţi. Până în prezent, peste 5.000 de jucării astfel reparate au ajuns la copii.

Acest centru reprezinta cea de-a 12-a creşă realizată de Primăria Capitalei, prin programul european ”Mai multe centre de îngrijire pentru copilul tău, mai multe oportunităţi de angajare pentru tine”.

Citeşte şi:

UPDATE FOTO VIDEO Marşul Diversităţii, blindat de poliţişti. Oamenii au venit cu copiii pentru a susţine căsătoriile între homosexuali

Noua Dreaptă, marş anti-Gay Fest, în centrul Bucureştiului. Sute de oameni spun Tatăl Nostru şi scandează „România are nevoie de copii, nu de homosexuali!”

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite