Plouă cu amenzi pe cluburile bucureştene: un alt local din centru riscă să fie închis pentru evaziune fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inspectorii de la Garda Financiară au amendata mai multe cluburi bucureştene pentru evaziune fiscală FOTO Mediafax
Inspectorii de la Garda Financiară au amendata mai multe cluburi bucureştene pentru evaziune fiscală FOTO Mediafax

Garda Financiară continuă verificările făcute la cluburile bucureştene. Clubul Gaia riscă să se închidă pentru o perioadă de trei luni după ce inspectorii au suprins angajaţii localului că nu eliberau bonuri fiscale. Celelalte localuri, care au atacat în instanţă deciziile de închidere, au început să piardă procesele.

Seria de controale începute anul trecut de inspectorii Gărzii Financiare au scos la lumină noi. Inspectorii au luat în vizor Clubul Gaia din cartierul Floreasca unde au găsit mai multe ilegularităţi în ceea ce priveşte declararea încasărilor. Astfel, potrivit Mediafax, angajaţii localului nu eliberau bonuri fiscale.  

Garda Financiară a început de anul trecut o acţiune de control a cluburilor şi restaurantelor din Bucureşti care presupune acţiuni de urmărire a barmanilor şi chelnerilor pentru a vedea dacă eliberează bonuri fiscale. Sumele încasate nedeclarate sunt confiscate de inspectori.

Astfel, cluburi cunoscute din Bucureşti, precum Bamboo, Barletto, El Grande Comandante, Irish Pub, Kultur Haus, La Muse sau M'Ora, au fost sancţionate pe rând de către inspectorii fiscului.

Cu toate astea însă, localurile au atacat în instanţă deciziile Gărzii Financiare, pentru a obţine suspendarea sancţiunii de închidere temporară, pe o perioadă de trei luni.

Cluburile pierd în instanţă

În urmă cu două luni s-a înregistrat şi o primă pronunţare, în cazul Bamboo, unde Judecătoria Sector 2 a respins acţiunea introdusă de Morgana Invest SRL, societate care deţine clubul. Aceasta poate ataca decizia cu recurs, iar în cazul unei hotărâri nefavorabile la Tribunalul Bucureşti, clubul va trebui închis pentru o perioadă de trei luni.

Aducem aminte că, pentru neemiterea bonului fiscal, Garda Financiară aplică o amendă cuprinsă între 8.000-10.000 lei şi poate decide suspendarea activităţii pentru o perioadă de trei luni. În toate cazurile, Fiscul a confiscat sumele încasate şi găsite la momentul controalelor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite