Piaţa Gorjului din Sectorul 6 al Capitalei, verificată de poliţiştii locali

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Piaţa Gorjului a fost verificată de poliţiştii locali FOTO Arhivă
Piaţa Gorjului a fost verificată de poliţiştii locali FOTO Arhivă

Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6, prin Direcţiile Ordine Publică, Inspecţie Generală şi Protecţia Mediului, a iniţiat şi desfăşurat o amplă acţiune de control în Piaţa Gorjului. În urma controalelor, mai multe persoane care nu respectau regulile necesare comercializării unor produse au fost amendate.

În cadrul acţiunii de control au fost vizate respectarea normelor de mediu, eliminarea falşilor producători, prevenirea şi combaterea comerţului neautorizat, identificarea şi luarea măsurilor legale împotriva persoanelor care comercializează produse alimentare şi nealimentare în alte locuri decât cele stabilite de autoritatea locală.

În urma intervenţiei care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute, cele mai multe sancţiuni contravenţionale au fost aplicate operatorilor economici pentru lipsa Acordului de funcţionare, pentru comercializarea produselor cu termen de valabilitate expirat sau nespecificat, pentru neafişarea preţurilor de vânzare la mărfuri.

Au mai fost aplicate sancţiuni şi pentru lipsa Certificatului constatator pentru punctul de lucru, lipsa contractelor de salubrizare, expunerea mărfurilor în afara spaţiului autorizat, neafişarea datelor de identificare, depăşirea obiectului de activitate autorizat şi nevizarea la zi a certificatului de producător.

Amenzi în valoare de 6.000 de lei

În total, amenzile aplicate au ajuns la suma de aproximativ 6.000 de lei, iar echipele de salubritate au igienizat toată zona din jurul pieţei.

În plus, administratorul pieţei a fost înştiinţat asupra respectării obligaţiilor legale referitoare la îndepărtarea din piaţă a persoanelor care nu posedă certificat de producător. În acest fel, va fi eliminată orice formă de speculă ce ar putea dăuna atât bunei desfăşurări a activităţilor comerciale, cât şi locuitorilor din zonă, după cum susţin reprezentanţii Primăriei Sectorului 6.
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite