Patronul clubului Green Hours a scăpat de închisoare. Acuzat de evaziune fiscală, Rădescu a fost eliberat din lipsă de probe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instanţa a decis ca bărbatul să fie cercetat în stare de libertate, pe motiv că acuzaţiile care i s-au adus nu sunt întemeiate, ele fiind doar nişte presupuneri.

Judecătorul Tribunalului, Mihail Udroiu, a dat publicităţii motivarea deciziei prin care a hotărât cercetarea în stare de libertate a lui Rădescu: “faţă de natura procedurii în care se solicită luarea măsurii arestării preventive a inculpatului, nu se poate pronunţa decât cu privire la temeinicia propunerii Parchetului, fără a putea face aplicarea sancţiunii nulităţii absolute sau relative a actelor şi măsurilor procedurale dispuse în cursul urmăririi penale ori a sancţiunii excluderii probelor nelegal sau neloial administrate”, informează Mediafax.

Magistratul mai arată că "în cauză există numai date din care rezultă presupunerea rezonabilă că inculpatul Voicu Rădescu în calitate de ... al S.C. ACS SRL, în perioada martie 2011- iunie 2012, nu a evidenţiat în contabilitate sumele de bani încasate de la SC GF SRL, nu a înregistrat în evidenţele contabile veniturile obţinute din vânzarea unor stocuri de marfă precum şi din vânzarea de tichete pentru diverse spectacole, pentru perioada februarie-iunie 2012".

Starea lui sănătate i-a sensibilizat pe judecători

Instanţa a ajuns la concluzia că "la acest moment procesual, din înscrisurile înaintate de procuror, nu se poate stabili, la nivelul unei prezumţii rezonabile, cuantumul efectiv al prejudiciului ce ar putea fi produs prin faptele de care este acuzat inculpatul".

Judecătorul notează în motivare că nu există o dovadă concretă  a săvârşirii faptelor de care este acuzat, că este imposibil de stabilit un prejudiciu, că acesta nu a avut antecedente penale şi nu în ultimul rând, s-a ţinut cont şi de starea de sănătate a inculpatului, astfel, nefiind indeplinite condiţiile prevăzute de normele penale pentru arestarea lui Voicu Rădescu.
   

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite