Oprescu le-a cerut operatorilor să continue tratamentele cu antiderapant

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul general, Sorin Oprescu, a cerut la comandamentul de iarnă din această după-amiază responsabililor din Primăria Capitalei şi operatorilor să continue tratamentele cu antiderapant şi să acorde o atenţie prioritară marilor bulevarde, pasajelor, podurilor şi rampelor, unde va trebui asigurată permanenţa cu un utilaj pregătit să intervină în caz de necesitate.

Oprescu a arătat că în noaptea trecută, la nivelul municipiului Bucureşti, operatorii de deszăpezire au acţionat cu antiderapant pe arterele principale de circulaţie, au fost curăţate trecerile de pietoni, gurile de scurgere, staţiile şi refugiile RATB şi s-a continuat acţiunea de degajare a zăpezii.

De asemenea, primarul Capitalei a subliniat că toate şantierele care au lucrări în derulare trebuie să fie resemnalizate, pentru a putea fi evitate accidentele.

Mai mult, în cazul unei avertizări de cod portocaliu sau roşu, edilul Capitalei le-a cerut responsabililor din primărie să identifice fabricile de pâine şi marile centre comerciale, pentru a se asigura că acestea au stocuri pentru câteva zile. Operatorii au fost somaţi să degajeze căile de acces spre supermarketuri, dar şi către spitale şi alte instituţii publice.

Pentru a păstra o comunicare cât mai eficientă între municipalitate şi deţinătorii de reţele edilitare, Oprescu a cerut ca la fiecare comandament de iarnă organizat la Primăria Capitalei să fie prezent şi un reprezentant al Distrigaz.

La solicitarea primarului general, Administraţia Spitalelor va dubla gărzile în unităţile spitaliceşti din subordine şi va organiza structuri de câte cinci medici, care să lucreze în schimburi, în vederea supravegherii internărilor în adăposturile DGASMB. Numărul pus la dispozitie de ASSMB, la care pot fi semnalate urgenţe medicale, este 0800.800.909.

În ultimele 24 de ore, la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov au fost înregistrate 1.248 solicitări pentru asistenţă medicală, din care 726 urgenţe, 12 persoane căzute în stradă, 42 fracturi, tre cazuri de colaps şoc, două lipotimii.

Locuitorii Capitalei pot beneficia în continuare de ceai şi supă caldă în cantinele DGASMB aflate la următoarele adrese:

- Sfântul Constantin nr. 8, sector 1;
- Calea Griviţei nr. 216, sector 1;
- Agricultori nr. 44, sector 2;
- Bdul Dacia nr.196, sector 2;
- Calea Ferentari nr. 91, sector 5;
- Sediul DGASMB str. Foisorului 56-58
- Policlinica socială din str. Dristorului 81-88

Programul de căutare, adăpostire şi distribuire de alimente şi îmbrăcăminte groasă va continua şi în următoarele zile. În caz de extremă urgenţă, municipalitatea poate suplimenta locurile de cazare. Astfel, pentru orice sesizare privind oamenii fără adăpost, cetăţenii pot suna la numărul de telefon gratuit 0800.821.218. În ultimele 24 de ore, în adăposturile Primăriei Capitalei au fost cazate 416 persoane defavorizate (286 la adăpostul din Pallady şi 130 la adăpostul din Berceni).

De asemenea, la numărul de urgenţă 0800.800.882, cetăţenii pot reclama semafoarele căzute, ţevile de canalizare afectate, gropile din carosabil sau cablurile cazute, iar dispecerii Administraţiei Străzilor Bucureşti vor înlesni legătura dintre reclamanţi şi regiile vizate (RADET, Distrigaz etc).

Pentru orice alta sesizare, locuitorii Capitalei sunt rugaţi să apeleze şi dispeceratul Primăriei Municipiului Bucureşti la nr. 021.305.55.50.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite