Oamenii străzii din Sectorul 1 al Capitalei au ajuns în centre sociale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii fătă adăpost au ajuns în centrele sociale din sector FOTO PS1
Oamenii fătă adăpost au ajuns în centrele sociale din sector FOTO PS1

Persoanele fără adăpost din Sectorul 1 beneficiază fără restricţii, pe toată perioada cu temperaturi scăzute, de serviciile sociale oferite de centrele de specialitate din această zonă administrativă.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, până la jumătatea acestei săptămâni, în Bucureşti vremea va deveni rece pentru această perioadă a anului, în special noaptea şi dimineaţa. Temperaturile minime se vor situa în jurul valorii de -8, -9 grade Celsius, iar maximele nu vor depăşi 1 grad.

Poliţiştii locali vor patrula pe străzile Sectorului 1 pentru a identifica persoanele fără adăpost care pot fi afectate de temperaturile scăzute.

Aceste persoane vor fi transportate în centrele sociale ale Primăriei Sectorului 1 după cum urmează: persoanele adulte la Complexul de Servicii Sociale Odăi (Şos. Odăi nr. 3-5), iar copiii vor fi duşi la Centrul de Plasament Pinocchio (Bd. Luptătorilor nr. 40).

Capacitatea totală a centrelor de servicii sociale amintite este de 206 locuri, în acest moment fiind disponibile pentru cazarea persoanelor fără adăpost 110 locuri. În aceste centre, persoanele găzduite beneficiază de hrană, igienă personală, precum şi de îngrijire medicală de specialitate. 

În plus, persoanele fără adăpost care nu realizează niciun venit şi care au domiciliul în Sectorul 1 sunt luate în evidenţa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi consiliate în vederea prevenirii excluziunii sociale.

Pe aceeaşi temă: 

Cum se face reintegrare socială pentru oamenii străzii. „Fără ajutor, nu ştiam ce să fac. M-au ajutat să fiu şi eu om”

Primăria Sectorului 6 dărâmă adăposturile improvizate ale oamenilor străzii

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite