Metrorex: Am semnat contractul pentru lucrările la calea de rulare de pe Magistrala 5. Investiţia: 180.000.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Metrorex a semnat contractul pentru realizarea lucrarilor la calea de rulare, la finisaje şi sistemele de instalaţii pentru Sectiunea Râul Doamnei – Haşdeu, din cadrul Magistralei 5 de metrou. Valoarea contractului se ridică la peste 180 de milioane de euro, bani asiguraţi printr-o finanţare europeană.

„În data de 8 iulie 2015, în prezenţa doamnei Maria Magdalena Grigore, Secretar de Stat în Ministerului Transporturilor, s-a semnat contractul pentru realizarea lucrărilor de Cale de rulare, şina a III-a şi fir aerian de contact. Finisaje şi sisteme de instalaţii, necesare  finalizării şi punerii în funcţiune a Secţiunii Râul Doamnei – Haşdeu din cadrul Magistralei 5 de metrou. Contractul s-a semnat între SC Metrorex SA şi  Asocierea desemnată câştigătoare în cadrul procedurii de licitaţie, respectiv ASTALDI SPA – FCC CONSTRUCCION SA – UTI GRUP SA – ACTIV GROUP MANAGEMENT SRL.

Valoarea contractului este de 793.388.105,79 lei (180.069.928,69 euro) şi are o durată de execuţie de 16 luni, finantarea se va asigura din fonduri europene nerambursabile“, anunţă reprezentanţii Metrorex printr-un comunicat de presă.

Prin finalizarea Magistralei 5, programată pentru sfârşitul anului 2016, se va oferi o cale de transport de mare capacitate, sigură şi confortabilă, potrivit Metrorex. Aceasta va face legătura între zona de vest a Bucureştiului - cartierul Drumul Taberei şi centrul oraşului.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite