Metrorex va instala panouri de protecţie în staţiile aglomerate, după ce încă o persoană a încercat să se sinucidă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Metrorex intenţionează să instaleze panouri de protecţie în staţiile foarte aglomerate. Anunţul vine cupă incidentul de sâmbătă seara când un bărbat de 40 de ani a căzut pe şinele trenului.

După incidentul de sâmbătă seara, când un bărbat de 40 de ani a căzut pe şinele metroului, în staţia Păcii din capitală, Metrorex anunţă că nu a renunţat la ideea de a instala panouri de protecţie în unele staţii de metrou, scrie stirileprotv.ro

Prezente în foarte multe oraşe din lume, acestea au menirea de a-i împiedica pe călători să ajungă pe şine. Asemenea panouri există în unele staţii de metrou din marile oraşe, cum ar fi de pildă Londra, însă nu în toate, pentru că reprezintă o investiţie destul de mare. În Bucureşti, autorităţile vor să comande un studiu pentru aceste panouri.

Studiul de fezabilitate ar trebui să spună dacă se vor pune panourile de protecţie de 1.8 metri sau până în tavan. Potrivit unor estimări neoficiale, instalaţiile vor costa 10 milioane de euro pe staţie. După finalizarea studiului, se vor şti, cu exactitate, atât costurile aferente proiectului, cât şi termenul de implementare a acestuia.

Deocamdată, doar două staţii foarte aglomerate, Unirii şi Victoriei, sunt în atenţia autorităţilor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite