Lucrările de pe Bulevardul Liviu Rebreanu, începute în 2011, sufocă în continuare Bucureştiul. De ce se lucrează cu dificulate în această zonă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În 2011, Bulevardul Liviu Rebreanu din Sectorul 3 al Capitalei a intrat într-un amplu proces de modernizare şi reabilitare iniţiat de Primăria Capitalei. Acum, lucrările par să bată pasul pe loc din pricina expropierilor din zonă, spre disperarea celor care locuiesc în apropierea bulevardului.

Lucrările de pe Bulevardul Liviu Rebreanu, demrate în urmă cu circa patru ani, par să bată pasul pe loc, iar Ion Dedu, şeful Direcţiei de Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei explică ce se întâmplă:

„În acest moment, lucrările sunt condiţionate de exprorieri. S-au semnat convenţiile cu băncile în care se vor consemna bani pentru exproprieri. Poate se putea mai bine (n.r. - să avanseze lucrările) dacă aveam de două ori mai mulţi oameni sau mai puţină birocraţie“, a explicat Ion Dedu. Dedu şi-a dat demisia recent din motive persoanele, urmând să mai stea în funcţie până pe 22 iulie. 

Gazon între şinele de tramvai şi staţii distruse înainte de inaugurare

Iarna trecută, muncitorii au montat între şinele de tramvai gazon, însă din cauza faptului că pe aici încă nu circulă tramvaiul, bucureştenii care locuiesc în acestă zonă şi-au făcut, din loc în loc, poteci pe gazon, pe unde traversează, în lipsa trecerilor de pietoni. De asemenea, în cadrul lucrărilor de modernizare şi reabilitare executate pe bulevard au fost amenajate staţii de tramvai moderne, dar acestea sunt deja vandalizate, înainte de inaugurarea bulevardului. 

linie de tramvai verde

Lucrările de pe bulevardul Liviu Rebreanu au început în anul 2011, iar costurile se ridică la circa 17 milioane de euro, cuprinzând, printre altele, refacerea părţii carosabile, amplasarea mobilierului urban şi reamenajarea liniei de tramvai. Primele fâşii de gazon au fost amplasate pe bulevard pe 6 noiembrie 2014, urmând să fie pus gazon în viitorul apropiat şi între şinele de tramvai ce pornesc din faţa staţiei de metrou Titan.

Pe aceeaşi temă:

Primul bulevard cu şină de tramvai "verde" din Capitală, finalizat anul viitor

FOTO Şantiere eterne care sufocă Bucureştiul. Când vor fi date în folosinţă trei din cele mai importante lucrări de infrastructură din Capitală

Ce şantiere ne aşteaptă în Capitală: autostradă supendată, drum expres, poduri, pasaje şi Esplanada

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite