La Trafalgar Pub mănânci englezeşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trafalgar Pub & Restaurant este situat în zona Dorobanţi, pe strada David Emanuel, nr. 4A. Trafalgar este un pub cu specific englezesc, care le oferă clienţilor un meniu variat, de la specialităţi britanice şi până la preparate din bucătăria internaţională.

Restaurantul este inspirat din celebra bătălie de la Trafalgar, care a avut loc la data de 21 octombrie 1805. Bătălia a fost purtată de către Marina Regală Britanică, condusă de amiralul britanic Horatio Nelson, împotriva forţelor unite ale Franţei şi Spaniei şi este considerată de specialişti drept cea mai mare victorie din istoria Marinei Regale Britanice.

„În 1999 am fost în Anglia şi mi-a plăcut foarte mult acest gen de local- pub. Tocmai de aceea am încercat să aplic şi la noi ceea ce am văzut în Anglia. Cineva ne-a sugerat bătălia de la Trafalgar pentru a da numele restaurantului“, a explicat Mircea Gheorghe, administrator şi asociat la Trafalgar.

Specialităţi cu nume istorice

La restaurant puteţi servi salata Trafalgar (salată, morcov, ţelină, roşii cherry, avocado, sfeclă roşie, măr ras, dressing franţuzesc), care costă 18 lei. Puteţi testa clătitele Nelson cu somon (21 lei) şi clătitele Trafalgar cu carne de vită şi sos tomat (21 lei) şi Ciuperci pane cu sos Trafalgar (14 lei).

Câteva fotografii înrămate, amplasate strategic pe pereţi, îi conferă restaurantului o atmosferă desprinsă dintr-un pub britanic şi cu un design „navy“ (naval). Pe pereţii restaurantului sunt expuse hărţi vechi şi mai noi ale Regatului Unit al Marii Britanii, fotografii cu clădiri din Anglia, reclame vechi la bere englezească şi chiar câteva noduri pescăreşti împletite şi înrămate în apropierea barului.

Tavanul are câteva structuri din lemn care amintesc de grinzile unei corăbii, iar pereţii au lambriuri de lemn de aceeaşi culoare cu mobilierul, mesele, scaunele şi barul. Într-un colţ al restaurantului este un şemineu înalt, inspirat din arhitectura britanică, iar lumina difuză din restaurant vine de la aplicele care au fost parcă luate de pe nava amiralului Nelson.



English Menu, pentru clienţii englezi

„Vin foarte mulţi clienţi străini, atât englezi, cât şi spanioli, italieni, nemţi şi austrieci. Avem un bucătar-şef care a lucrat trei ani în Anglia şi el prepară anumite specialităţi britanice, printre care şi Brownies“, a mai spus Mircea Gheorghe.

Clienţii pot mânca englezeşte, alegând unul dintre preparatele disponibile la „English Menu“. Spre exemplu, puteţi mânca un mic dejun ca la britanici acasă, cu doar 20 de lei. „All day breakfast“ conţine bacon, cârnăciori, roşii la grătar, ciuperci la grătar, fasole, ouă-ochiuri şi pâine prăjită.

Fish & Chips (peşte şi cartofi prăjiţi) este disponibil numai vinerea şi costă 19 lei. Roast beef, adică friptură de vită (vrăbioară), cu legume soté şi cartofi la cuptor este disponibil numai duminica şi lunea şi costă 35 de lei. Mai puteţi încerca Sausages & Mash (cârnaţi cu piure de cartofi), la 19 lei porţia.

De asemenea, puteţi încerca plăcinte britanice cu carne de vită, de pui sau de peşte- celebrele Beef Pie, Chicken Pie şi Fish Pie, la16 lei porţia. Desertul englezesc este reprezentat de plăcinta de mere cu îngheţată de vanilie (Apple Pie with Vanilla Icecream) şi de negrese (Brownies). Ambele deserturi sunt disponibile la acelaşi preţ: 12 lei.

Cocktailuri alcoolice cu semnificaţie

Din diversitatea de băuturi, clienţii pot încerca unul dintre cocktailurile cu alcool. Cocktailul Trafalgar (vodcă) costă 19 lei, Godfather (whisky), Godmother (vodcă), Orgasm (amaretto), Sex on the Beach (vodca) şi Pink Lady (gin) costă 17 lei.

La mare cinste într-un pub care se respectă este berea, care poate fi servită atât la halbă (8,5 lei pentru 400 de mililitri şi 12 lei pentru 330 de mililitri), cât şi la pahar (6,5 lei) sau la sticlă (de la 8 la 25 de lei).

image
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite