Joia dezbaterilor. Dimineaţa arhitecţii se întâlnesc pentru problema Bulevardului Aviatorilor, seara se discută despre fântâna de la Universitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Joi dimineaţă, Institutul de Istorie Nicolae Iorga organizează în parteneriat cu Ordinul Arhitecţilor Filiala Bucureşti, o dezbatere pe tema Istorie şi Pseudo-Modernizare, iar începând cu ora 19.00 va avea loc o altă dezbatere asupra proiectului Municipialităţii de desfiinţare a fântânii din Piaţa Universităţii.

Mâine dimineaţă începând cu ora 10:30, Institutul de Istorie Nicolae Iorga organizează în parteneriat cu Ordinul Arhitecţilor Filiala Bucureşti, la sediul institutului, o dezbatere pe tema Istorie şi Pseudo-Modernizare - Pasajele rutiere din Piaţa Charles de Gaulle şi Piaţa Presei Libere în contextul ansamblului protejat Bulevardul Aviatorilor, Bulevardul Kiseleff şi Bulevardul Constantin Prezan.

Începând cu ora 19.00 va avea loc la ceainăria Cărtureşti din strada Arthur Verona nr. 13-15 o dezbatere asupra proiectului Primăriei Municipiului Bucureşti de desfiinţare a fântânii din Piaţa Universităţii şi reamanajare a spaţiului public din jurul acesteia.

Pe 1 iulie, aproximativ 50 de bucureşteni au protestat în jurul fântânii de la Facultatea de Arhitectură, împotriva deciziei Primăriei Capitalei de a înlocui fântâna deja existentă cu o altă fântână, săltătoare. Protestul a fost anunţat, cu o zi înainte, pe o pagină creată special pe o platformă de socializare la care îşi anunţaseră prezenţa aproximativ 140 de persone.

Fântâna, subiect controversat printre bucureşteni

Protestul la care au luat parte aproximativ 50 de personae, a avut loc între orele 13.00 şi 14.00. La acest protest au fost prezenţi şi mai mulţi susţinători ai lui Nicuşor Dan, preşedintele Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul.

Protestatarii s-au arătat atunci deranjaţi de faptul că Primăria Bucureştiului nu a organizat nici o dezbatere publică pentru acest proiect deşi este vizată una dintre cele mai importante zone ale Capitalei.

În plus ei au mai acuzat municipalitatea că va investi o suma considerabilă de bani într-un loc care nu necesită neapărat o renovare, cu atât mai mult cu cât fântâna este funcţională. Susţinătorii spun că actuala fântână de la Arhitectură este deja considerat un simbol al Bucureştiului şi că "are un aer mai uman decât acel asfalt cu găuri din care ţâşneşte apa"

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite