Interviu cu Metroul cu suflete – „Metroul reuneşte chipuri, atitudini şi trăiri foarte diferite. Metroul ne este mai aproape de suflet“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Metroul cu suflete, un proiect inedit care scoate la iveală poveştile din subteran FOTO metropotam.ro
Metroul cu suflete, un proiect inedit care scoate la iveală poveştile din subteran FOTO metropotam.ro

Metroul cu suflete este un proiect ce imortalizează oamenii şi poveştile lor în spaţiul subteran al metroului. Ne-a plăcut că am descoperit pe această frumoasă pagina de Facebook postări ca nişte proze scurte, ilustrate cu imagini atât de familiare de la metroul bucureştean.

Am vrut să aflăm mai multe despre acest proiect, dar şi despre oamenii din spatele lui. Aşa că, ne-a ieşit acest interviu foarte frumos. Faceţi cunoştinţă cu Ioana, Paul şi Metroul cu suflete:

Cine sunteţi, ce faceţi şi cum v-a venit această idee? De ce v-a atras metroul bucureştean şi nu RATB-ul, de exemplu?

Suntem Ioana şi Paul, doi studenţi în două ţări diferite: România şi Anglia. Unul dintre noi este mânat de bucuria de a vedea poveştile din metroul bucureştean zilnic, iar celălalt, de dorul de a le fi martor mai des.
Proiectul, practic, s-a născut din dorinţa de a-i face pe oameni mai atenţi la ceea ce se petrece în jurul lor. În special, cu cei alături de care călătoresc zeci de minute într-o zi oarecare. Ne-am gândit că fiecare om are o poveste şi că aceasta poate fi „spusa“ mai departe prin fotografii şi cuvinte potrivite. Spre deosebire de RATB, în metrou ai mai mult spaţiu – şi fizic, şi sufletesc – pentru a-i observa pe ceilalţi.
În plus, metroul reuneşte chipuri, atitudini şi trăiri foarte diferite. Este foarte ofertant din acest punct de vedere. Şi, ca să fim sinceri până la capăt, metroul ne este mai aproape de suflet.

De nenumărate ori, gardienii ne-au interzis să facem poze la metrou. Voi cum faceţi?
Încercăm să surprindem poveştile fără să fim, la rândul nostru, surprinşi: nici de gardieni, nici de cei pe care îi fotografiem. Teoretic, nu avem voie să facem fotografii la metrou din motive de siguranţă naţională.
Dar atât timp cât noi nu căutăm să arătam lumii metroul în sine ori staţiile din Bucureşti, ci doar călătorii şi ale lor exprimări, nu credem că ar putea fi vreo problemă.
 

Citeşte continuarea interviului pe www.metropotam.ro.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite