Hingherii încep să adune maidanezii din Bucureşti noaptea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Firmele private de hingheri, contractate de Primăria Capitalei, care se ocupă de strângerea maidanezilor din Bucureşti vor începe să adune câini şi noaptea. Hingherii vor acţiona în zonele mai retrase ale oraşului, pentru a nu-i deranja pe bucureşteni.

Răzvan Băncescu, coordonatorul de proiect al Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), a declarat, pentru „Adevărul“, că o parte dintre echipele private de hingheri care lucrează pentru municipalitate vor acţiona şi noaptea. „Vor merge mai mult prin parcuri şi zone industriale pentru că nu poţi să deranjezi oamenii. Câini mai latră, mai schelălăie“, a spus Băncescu.

În acest moment, în Bucureşti acţionează 15 echipaje de hingheri, dintre care trei aparţin Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, în timp ce 12 sunt firme private contractate de Primărie. Băncescu precizează că hingherii ASPA nu vor avea program de noapte, iar firmele private vor începe turele nocturne „când vremea va fi mai caldă“.

1.000 de locuri libere în noul adăpost

Răzvan Băncescu a anunţat că, până în prezent, niciun câine nu a fost eutanasiat, iar numărul locurilor pentru maidanezii duşi în adăposturile municipalităţii a fost suplimentat cu 1.600 prin crearea unui adăpost nou în comuna Bragadiru.

„Acum sunt libere cam 1.000 de locuri, iar eutanasia va începe când se vor umple adăposturile. Când oamenii au auzit că sunt gata normele legii ce permite eutansia au început iar să adopte animale“, a ţinut Băncescu să precizeze.

Dintr-o estimare făcută de ASPA, pe străzile Capitale, în luna semptembrie a anului trecut, atunci când Ionuţ Anghel a fost ucis de o haită de câini, erau circa 65.000 de maidanezi. De atunci şi până astăzi, hingherii au reuşit să adune 8.000 de animale, potrivit lui Răzvan Băncescu.

Pe aceeaşi temă:

Sectorul 1, campion în problema maidanezilor. Câte locuri există în adăposturile primăriei locale

Câinii cu stăpân din Capitală nu se mai înregistrează la ASPA. DNA pune lupa pe banii cheltuiţi pentru gestionarea maidanezilor

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite