Guvernul a aprobat un memorandum pentru construirea liniei de metrou ce leagă Bucureştiul de Aeroportul Otopeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhiva Adevărul
FOTO: Arhiva Adevărul

Un memorandum ce prevede dezvoltarea magistralei M6 a fost aprobat în şedinţa de de guvern de sâmbătă, informează Agerpres. Bucureştiul ar urma să aibă o legătură directă cu metroul până la Aeroportul Henri Coandă – Otopeni.

„Astăzi a fost aprobat în şedinţa de guvern memorandumul cu tema «Aprobarea măsurilor propuse privind opţiunile de dezvoltare a magistralei de metrou M6, sectorul Nord». Şi cele două puncte care concluzionează memorandumul sunt: continuarea proiectului integral al magistralei M6 prin accelerarea demersurilor de licitare, contractare a ambelor sectoare, de Nord şi Sud, şi corelarea viitoare a proiectului cu planurile de dezvoltare ale Aeroportului Henri Coandă, în vederea maximizării eficienţei investiţiei”, a declarat Ionel Scrioşteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, într-o conferinţă de presă.

Magistrala M6, o extensie a magistralei M4 către Otopeni, ar rămas să facă legătura cu trei gări bucureştene de pe traseu: Progresul, Gara de Nord şi Băneasa. Se vizează o extindere a magistralei M6 de la terminalul 1 al aeroportului la viitorul terminal 2 al Aeroportului Otopeni, conform declaraţiei oficialului. 

„În ceea ce priveşte trenul Gara de Nord - Otopeni, noi considerăm că este complementară această investiţie, metrou - tren, datorită faptului că trenul Bucureşti - Otopeni poate viza şi cei 60% dintre călători ai Aeroportului Otopeni care nu sunt din Bucureşti. Piaţa de servicii care este deservită de Aeroportul Otopeni se extinde foarte mult în afara Bucureştiului. Tot nordul Bulgariei, de exemplu, vine şi zboară internaţional din Aeroportul Otopeni. Iar noua investiţie pe care o avem în derulare, semnată anul trecut, cu privire la legătura feroviară dintre Bucureşti şi Giurgiu va facilita accesul cetăţenilor din Bulgaria către Aeroportul Otopeni”, a explicat Scrioşteanu, potrivit Agerpres.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite