FOTO Parcul Drumul Taberei, un morman de pământ. Locuitorii din zonă: „Se tot amână termenele, ne duc cu zăhărelul“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Parcul Drumul Taberei din Capitală se lucrează FOTO David Muntean
În Parcul Drumul Taberei din Capitală se lucrează FOTO David Muntean

Parcul Drumul Taberei din sectorul 6 al Capitalei arată ca după război, deşi în doar o lună ar trebui ca lucrările de reamenajere şi modernizare făcute cu fonduri europene să se încheie, după cum se precizează pe un panou amplasat la intrarea în parc. Reprezentanţii primăriei spun că 80% din lucrări sunt gata, dar locuitorii din zonă susţin că „parcul este un şantier şi termenele de finalizare se tot amână“.

Parcul Drumul Taberei din sectorul 6 al Capitalei se află în lucrări de modernizare şi reamenajare din luna mai a anului trecut, dar bucureştenii care locuiesc în zonă spun că trec printr-un adevărat coşmar. 

„În primul rând ne-au închis parcul, au scos iarba din el şi au pus ei alt gazon. În al doilea rând, au tăiat mai mulţi pomi de aici şi au plantat unii mici. Se lucrează de mult timp şi unele zonele au fost terminate. Nu pricep de ce nu le deschid pe acelea“, spune supărat un bărbat care locuieşte de zeci de ani într-un bloc din apropierea parcului. 

Lucrările ar trebui să fie gata la începutul lunii august

Din exterior, în parc se zăresc doar utilaje şi muncitori care stau pe mormane de pământ. Printre neumulţumirile celor care locuiesc în apropierea parcului se numără şi faptul că termenul de finalizare preconizat pentru lucrările din parc a fost modificat de mai multe ori pe panourile amplasate la intrare în şantier.

„Ne duc cu zăhărelul pentru că scria că lucrările ar fi trebuit să fie gata luna trecută şi acum au pus o altă bandă pe panoul ăsta unde scrie că lucrările se vor încheia pe 1 august“, explică o bucureşteancă care se odihneşte pe o bancă amplasata chiar lângă intrarea în Parcul Drumul Taberei.

parc drumul taberei foto david muntean

Se vede că termenele au fost lipite pe panou FOTO David Muntean

În replică, reprezentanţii Primăriei Sectorului 6 au explicat într-o solicitare făcută de reporterii „Adevărul“ din ce cauză au fost modificate termenele scrise pe panourile de la intrările în şantier.

„Conform Regulamentului (CE) nr. 1828/2006, cap. II, partea I, amplasarea panourilor temporare este obligatorie pentru proiectele a căror finanţare depăşeşte 500.000 euro şi care constau în lucrări de construcţii.În aceste condiţii, pe durata implementării proiectului, au fost amplasate panouri temporare la fiecare intrare în şantierul de construcţii. Facem precizarea că data afişată pe panourile temporare a fost modificată în funcţie de durata contractului de finanţare, care a fost prelungit din cauza decalărilor survenite în derularea procedurilorde atribuire a contractelor de achiziţie publică“, se arată în răspunsul autorităţii publice locale. 

Gazon nou şi copaci tăiaţi

Totodată, cei care locuiesc în zonă spun că nu sunt de acord cu faptul că în timpul lucrărilor au fost tăiaţi sute de pomi, în timp ce iarba crescută în mod natural în parc a fost înlocuită cu un gazon adus special pentru modernizarea şi amenajarea spaţiului verde. 

localnic foto david muntean

Oamenii care locuiesc în apropierea parcului sunt nemulţumiţi de felul în care decurg lucrările FOTO David Muntean

„Era iarbă frumoasă, naturală în parcul ăsta, dar au venit cu gazonul ăsta artificial să îl înlocuiască pe cel vechi. Au tăiat şi pomi din parc, bine măcar că a scăpat aleea cu tei, ne era teamă să nu fie şi aici tăiaţi copacii. O altă problemă este gazonul pus pe aleea cu tei, s-a uscat imediat după ce l-au pus şi acum ar trebui să îl înlocuiască. Sunt mormane de pământ în tot parcul“, a mai povestit bărbatul care locuieşte în zonă.

parc drumul taberei foto david muntean

Copaii au fost plantaţi în mai multe zone din parc. Aici este un loc de joacă amenajat deja  FOTO David Muntean

Pe de altă parte, reprezentanţii Primăriei Sectorului 6 au precizat că în total au fost tăiaţi 162 de copaci din parc, fiind plantaţi în locul acestora 1.763. În ceea ce priveşte gazonul, aceştia au declarat că în momentul predării amplasamentului către constructor, nu exista gazon în Parcul Drumul Taberei.

„Precizăm că au existat suprafeţe nesemnificative înierbate, aflate însă într-o stare avansată de degradare. La data recepţiei finale, toate categoriile de lucrări trebuie să îndeplinească standardele şi condiţiile prevăzute în caietul de sarcini şi în proiectul tehnic“

Modernizarea Parcului Drumul Taberei

Lucrările în Parcul Drumul Taberei au început în luna mai 2013 şi au o durată de execuţie de 18 luni, conform contractului de lucrări, după cum au declarat reprezentanţii Primăriei Sectorului 6. Cu toate acestea, pe panourile amplasate la intrarea în şantier se precizează că data la care se vor încheia lucrările este .8.01.2014.

Parcul se întinde pe o suprafaţă de 103.817 de metri pătraţi, fiind integral în proces de modernizare. 

Valoarea totală a proiectului este de 75.188.177,45 de lei, fonduri europene, iar lucrările de modernizare sunt executate de Asocierea formata din: S.C. PERGOLA GRADINI DECORATIVE S.R.L. - S.C. PROMS CONCEPT GROUP S.R.L. - S.C. CONSTRUCŢII ERBAŞU S.A. - S.C. HIDROCANAL SL - S.C. UTI TRAFFIC MANAGEMENT S.A. - S.C. E-FACTOR SOLUTIONS S.R.L. - S.C. METABET CF S.A.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite