FOTO Metrorex a inaugurat o nouă gură de metrou la Tineretului, cu doi ani de întârziere. Ieşire direct către Dristor Kebap, în loc de parc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
iesire metrou Tineretului

Metrorex a inaugurat joi o nouă gură de metrou la staţia Tineretului, deşi aceasta trebuia să fie gata încă din 2017. Cei care ies de la metrou vor ajunge direct în dreptul celebrei şaormerii Dristor Kebap, deşi cei din zonă spuneau că mai utilă era o ieşire direct în Parcul Tineretului.

Utilizatorii reţelei de metrou pot folosi, începând de joi, o nouă ieşire la staţia de metrou Tineretului de pe magistrala 2, care a fost inaugurată de oficialii Metrorex şi ai Ministerului Transporturilor, potrivit Agerpres. Cea de-a doua ieşire este orientată în direcţia Piaţa Unirii, şi beneficiază de lift.

„Cu chiu cu vai se va deschide o nouă ieşire la metrou. Poate era mai necesară să fie în Parcul Tineretului, decât către Dristor Kebab”, scrie Bucureştiul Enervant.

iesire metrou Tineretului
iesire metrou Tineretului
iesire metrou Tineretului
iesire metrou Tineretului

Întârziere de doi ani       

Primul termen de finalizare a lucrării pentru realizarea celei de-a doua guri de acces la staţia de metrou Tineretului a avut ca dată august 2017, dar finalizarea a fost amânată, potrivit Sectorul4Live.

Noul termen era stabilit pentru august 2018, dar a fost din nou amânat, pentru ca inaugurarea să aibă loc în cele din urmă la aproape doi ani de la termenul iniţial.

Statie de metrou Tineretului FOTO Metrorex

Alte cinci staţii, dotate cu o nouă ieşire

Dragoş Titea, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a anunţat joi că alte 5 staţii de pe magistrala 2 urmează să fie dotate cu o nouă ieşire.

„Această ieşire este o investiţie nouă, o investiţie de aproape 18 milioane de lei cu tot cu TVA, bani din fonduri europene. Este o investiţie pe care vrem să o dăm în folosinţă într-o primă etapă, urmând ca în perioada următoare să dăm drumul şi la celelalte 5 staţii care necesită o a doua ieşire de pe magistrala 2, şi mai avem încă două staţii pe magistrala 1. Începem să spunem că lucrurile se mişcă bine, Ministerul este alături de companiile din subordine, şi atragem şi fonduri europene. Despre magistrala 2, vă pot spune că modernizarea a început în două etape, prima etapă a fost achiziţionarea celor 23 de trenuri, urmând ca acum să dăm drumul la o altă investiţie de modernizare a căii de rulare şi finalizăm cu cele 5 deschideri de noi guri de metrou”, a declarat Dragoş Titea.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite