EXCLUSIV: Un bebeluş a murit, părinţii acuză un medic de la CF2

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dr. Isreb Ahmad Nayel este acuzat de părinţii copilului că nu le-a spus din timpul sarcinii că micuţul era bolnav. Medicii de la Maternitatea Giuleşti şi specialiştii italieni, care l-au operat pe copil,  le-au spus părinţilor că tragedia ar fi putut fi evitată.

Familia Lupu trece prin cea mai neagră perioadă din viaţa lor. Şi-au pierdut copilul, primul născut, la numai câteva săptămâni după ce a venit pe lume. Tragedia este cu atât mai mare cu cât, după naşterea sa, au aflat că micuţul ar fi putut să fie şi acum în viaţă dacă medicul care a supravegheat sarcina ar fi fost mai atent.

Alexandra (28 de ani) şi Daniel (29 de ani) au luat legătura cu Dr. Isreb Ahmad Nayel de la Spitalul CF2, medic specialist în obstetrică-ginecologie, atunci când tânăra a rămas însărcinată. „Am preferat să mergem la cabinetul său particular, ne cam temeam de spitalele de stat. Era aproape de noi şi nici nu era aşa de scump. În timpul sarcinii mele a izbucnit şi scandalul de la CF2 şi mă bucuram că nu am fost prin spital să mă infectez“, ne-a declarat Alexandra Lupu, mama copilului.

„Alexandru Daniel s-a născut pe 23 iulie 2010, la Maternitatea Giuleşti şi, după câteva zile, medicii mi-au spus că ceva nu este bine cu copilul, i se schimbase culoarea. Simptomele s-au repetat şi am fost trimişi la Institutul pentru ocrotirea mamei si copilului «Alfred D. Rusescu»“, a a mai spus tânăra. Investigaţiile medicale făcute de specialiştii de la institut au arătat că Alexandru avea un arc aortic întrerupt, o anomalie din cauza căreia corpul său nu primea sânge decât pe jumătate.


A murit pe masa de operaţie

Medicii le-au spus părinţilor că Alexandru  nu poate fi operat la Bucureşti şi să meargă la Târgu Mureş. Nici cei de la Târgu Mureş nu i-au putut ajuta şi i-au îndrumat spre clinicile din străinătate. Din momentul în care au aflat că micuţul poate fi salvat, părinţii s-au dat peste cap şi, în câteva zile, cu ajutorul unui elicopter SMURD, au ajuns în Italia. Era prea târziu, copilul a murit pe masa de operaţie.

 „Toţi medicii, şi cei de la institut şi cei care m-au ajutat să nasc şi cei din Italia, unde am fost să operăm copilul, ne-au spus că anomalia ar fi putut fi depistată uşor de cel care mi-a supravegheat sarcina“, a mai spus mama.

Medicul acuzat spune că el şi-a făcut datoria şi nu se teme de nimic. „Anomalia nu a fost depistată în timpul controalelor. Oricum, prima ecografia morfologică nu a fost făcută de mine ci de altcineva. Eu am făcut restul, dar nu am văzut nimic în neregulă“, se apără Dr. Isreb Ahmad Nayel.


"Marţi vom depune plângere la Colegiul Medicilor şi la Poliţia Transporturi pentru neglijenţă în serviciu şi omor din culpă'", Beatrice Comăniceanu, avocata părinţilor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite