ELCEN anunţă bucureştenii că şi-a pregătit centralele pentru iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Calorifer caldura incalzire FOTO Shutterstock

Societatea a finalizat programul anual de revizii şi reparaţii al celor patru centrale pe care le deţine în Bucureşti. Începând cu 3 octombrie, ELCEN a crescut producţia de energie termică astfel încât regia a intrat într-un program de teste şi probe în vederea furnizării energiei termice pentru încălzire.

Potrivit prognozei meteo, începând cu această săptămână temperaturile vor fi în scădere, astfel că se  estimează o creştere a consumului de energie termică. 

„În acest sens, ELCEN este pregătită să asigure prin intermediul RADET Bucureşti, în condiţii de siguranţă, apă caldă şi căldură populaţiei din Capitală””, a informat ELCEN, orecizând că, începând cu 3 octombrie a.c., la comanda RADET Bucureşti, a crescut producţia de energie termică astfel încât regia a intrat într-un program de teste şi probe în vederea furnizării energiei termice pentru încălzire. 

Compania a inform at că a creat toate condiţiile pentru a asigura furnizarea agentului termic către RADET în parametri calitativi solicitaţi, pentru confortul consumatorilor Capitalei, în perioada sezonului de iarnă.

În ceea ce priveşte furnizarea de gaze, ELCEN are încheiat un contract cu Romgaz pentru anul 2017/2018 şi, totodată, a luat măsuri pentru asigurarea de combustibil alternativ pentru perioadele cu temperaturi scăzute.

ELCEN este cel mai mare producător de energie termică din Bucureşti, ocupând mai mult de 90% din piaţă, precum şi din ţară, cu o cotă de 40%, şi asigură, totodată, funcţionarea Sistemului Energetic Naţional. 

Începând cu 6 octombrie 2016, ELCEN a intrat în procedură de insolvenţă. 

În primele şapte luni ale anului 2017, compania a înregistrat un profit brut de 64 milioane de lei din activitatea de producere a energiei electrice şi termice.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite