Din nou despre incompetenţii de la Administraţia Străzilor Bucureşti

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acest indicator ar fi trebuit să aibă ataşat un text care să precizeze aria de valabilitate. În cazul de faţă, indicatorul a primit aviz doar pentru desfiinţarea pistei ilegale. În lipsa panoului adiţional, poliţia rutieră şi participanţii la trafic au fost induşi în eroare.
Acest indicator ar fi trebuit să aibă ataşat un text care să precizeze aria de valabilitate. În cazul de faţă, indicatorul a primit aviz doar pentru desfiinţarea pistei ilegale. În lipsa panoului adiţional, poliţia rutieră şi participanţii la trafic au fost induşi în eroare.

Despre ilegalităţile comise de către un număr restrâns de funcţionari din conducerea ASB am mai scris. Până acum am terminat de prezentat doar 3 minciuni gononate* pe care aceşti funcţionari le-au servit presei, cetăţenilor şi, probabil, primarului Oprescu. De data aceasta voi vorbi despre răspunsul primit de o doamnă deputat la o sesizare.

Aşa cum ar trebui să ştie fiecare bucureştean, Poliţia Rutieră din Capitală a solicitat desfiinţarea tuturor pistelor pe care le-a verificat, după ce a constatat că ele au fost recepţionate ilegal. Motivaţia a fost oferită de legislaţia rutieră: infrastructura punea în pericol participanţii la trafic.

Cu toate că legea obligă Primarul să recupereze pagubele produse, până acum nu am primit niciun răspuns că aceste demersuri au început. De aceea, Organizaţia pentru Promovarea Transportului Alternativ în România sprijinită de membrii Comunităţii Bicicliştilor din Bucureşti a trimis sesizări către instituţiile statului pentru ca acestea să-şi facă treaba.

Şi pentru că nimeni nu vrea să caute vinovaţii din ASB, desfiinţarea pistelor s-a realizat de către aceiaşi funcţionari incompetenţi. Deci rezultatul nu avea cum să fie unul bun.

Astfel, peste tot prin oraş au apărut indicatoarele "Accesul interzis bicicletelor" fără însă să fie însoţite de un text care să precizeze faptul că este vorba doar de traseele pistelor ilegale.

Or, legislaţia spune că "semnificaţia unui indicator este valabilă pe întreaga lăţime a părţii carosabile deschise circulaţiei conducătorilor cărora li se adresează".

Astfel, funcţionarii incompetenţi de la ASB au creat haos în traficul din Bucureşti, montând indicatoare care depăşesc aria de aplicare pentru care aveau avizul Poliţiei Rutiere. Iar legea sancţionează astfel de fapte: "se sancţionează instalarea de mijloace de semnalizare rutieră sau modificarea poziţiilor acestora, fără autorizaţie eliberată de autorităţile competente, de natură să inducă în eroare participanţii la trafic".

Până şi agenţii de poliţie au fost induşi în eroare.

Iar recentul caz cu justiţiarul de la RATB ne-a demonstrat încă o dată că administraţia locală nu funcţionează cum trebuie.

Astfel am putut afla că la 10 luni de la desfiinţarea primului tronson de pistă ilegală, agenţii de la circulaţie şi şoferii municipalităţii încă n-au fost informaţi despre problemele create de Administraţia Străzilor Bucureşti.

Şi, din păcate, nici Poliţia nu şi-a făcut treaba. Până acum nu avem cunoştinţă să se fi aplicat vreo amendă administratorului de drum pentru problemele sesizate. Iar Brigada Rutieră nu şi-a informat nici măcar Dispeceratul despre traseele cu piste desfiinţate. 

Doamna deputat Alina Gorghiu, răspunzând solicitărilor primite din partea cetăţenilor, a depus o sesizare către primarul Sorin Oprescu pentru a lămuri problema acestor indicatoare.

Răspunsul primit este năucitor. 

Eu nu am găsit în lege nicio referire la indicatoarele orientate la un unghi de 45 de grade.

Sperăm ca doamna deputat să uzeze de cunoştinţele sale juridice şi să încerce să rezolve problemele create de ASB.

Sigur, ar fi mai simplu ca domnul Primar Sorin Oprescu să scape bucureştenii de incompetenţii de la ASB. 

Dar nu o face. De ce oare ?

Marian Ivan - membru fondator al OPTAR

* Minciunile ASB:

Topul celor mai gogonate miniciuni ale Administraţiei Străzilor Bucureşti
Minciuni gogonate sub parafa Administraţiei Străzilor Bucureşti
A minţit primarul Sorin Oprescu? Sau a fost minţit? (3)

——————————–

Dacă locuieşti în Bucureşti şi vrei să militezi pentru drepturile bicicliştilor şi cele ale pietonilor izgoniţi de pe trotuare, te poţi înscrie în grupul Facebook.
Daca nu locuieşti în Bucureşti dar vrei să susţii demersurile bicicliştilor şi pietonilor bucureşteni, te poţi înscrie pe pagina Facebook.
Indiferent de localitatea în care trăieşti, dacă susţii munca noastră, te poţi înscrie ca membru simpatizant al OPTAR. Nu durează mai mult de un minut !
Despre realizările asociaţiei noastre sau ale partenerilor noştri poţi afla dacă te înscrii pe pagina Facebook a OPTAR.

————————————–

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite