Detectoare de fum şi personal suplimentar la Giuleşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secţia de Terapie Intensivă de la Maternitatea Giuleşti se redeschide astăzi, la o lună după incendiul care a ucis şase bebeluşi. Conducerea spitalului spune că o astfel de tragedie nu va mai fi posibilă pentru că secţia a fost dotată cu aparatură de ultimă generaţie şi cu senzori de fum.

Maternitatea Giuleşti îşi deschide astăzi porţile, la o lună după ce a avut loc un incendiu puternic din cauza căruia au murit şase bebeluşi şi a fost distrusă toată aparatura din secţia de Terapie Intensivă. Anunţul a fost făcut chiar de primarul Capitalei, Sorin Oprescu, care a vizitat ieri secţia de Terapie Intensivă.

Secţia a fost complet renovată, investiţia ridicându-se la 800.000 de euro. „Acum există şi detectoare de fum dar şi supraveghere video, pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple. Vor fi câte două asistente pe tură, în total 38 de asistente", a spus Sorin Oprescu, primarul Capitalei.

Reprezentanţii Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), spun că cel mai probabil, primele paciente vor veni în cursul zilei de mâine întrucât Direcţia de Sănătate trebuie să controleze secţia şi să dea avizul. „Imediat ce DSP dă avizul, secţia poate primi paciente. Cu siguranţă după-amiază va fi deschisă”, a spus Marius Savu, directorul ASSMB.

Cadrele medicale de la Giuleşti spun că o astfel de tragedie nu va mai fi posibilă pentru că s-au instalat detectoare de fum la Terapie Intensivă, şi, pe măsură ce se va renova spitalul, vor fi instalate detectoare în toate secţiile.

„Cadrele medicale şi-au făcut întotdeauna foarte bine treaba, nu din cauza relaţiei medic-pacient s-a întâmplat tragedia.  Secţia de Terapie Intensivă are opt posturi. Alături vom mai monta încă şase posturi de terapie intensivă pentru copiii care nu mai au nevoie de incubaţie", a spus fostul director al maternităţii, profesorul Bogdan Marinescu.

Cinci bebeluşi s-au vindecat miraculos
Maternitatea Giuleşti a fost închisă în urma incendiului care a izbucnit în 16 august, la secţia de Terapie Intensivă prematuri. În secţie se aflau unsprezece bebeluşi, dintre care trei au murit pe loc. Alţi trei copii au şi-au pierdut viaţa în următoarele zile din cauza arsurilor grave care acopereau între 50% şi 80% din corp. Cei cinci supravieţuitori s-au vindecat miraculos, doi dintre ei fiind externaţi miercuri, 15 septembrie.





București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite