CTP, despre problema gunoiului din Sectorul 1: „Să vină camioanele armatei să ridice gunoiul?! Clotilde Armand şi-a dorit această situaţie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Tudor Popescu consideră că autorităţile trebuie să intervină rapid pentru a rezolva situaţia gunoaielor din Sectorul 1.FOTO: Arhivă
Cristian Tudor Popescu consideră că autorităţile trebuie să intervină rapid pentru a rezolva situaţia gunoaielor din Sectorul 1.FOTO: Arhivă

Gazetarul Cristian Tudor Popescu este de părere că situaţia gunoaielor din Sectorul 1 reprezintă o adevărată „stare de urgenţă sanitară” şi trebuie să fie rezolvată „acum”. Acesta a declarat că edilul Clotilde Armand „şi-a dorit această situaţie”, pentru a aduce în faţa publicului „războiul” cu Romprest.

Cristian Tudor Popescu a transmis că situaţia deşeurilor neridicate din Sectorul 1 al Capitalei este „inadmisibilă”.

„Această situaţie este inadmisibilă, nu trebuie să mai dureze. Domnul Alin Stoica spune că se va lua o decizie până luni. Până luni?! Astăzi este vineri. Ce facem? Stăm cu aceste focare de infecţie pe străzi? Cu copiii jucându-se printre ele, cu şobolanii zburdând pe acolo? Cum adică luni? Asta este o stare de urgenţă sanitară. A precizat şi ministrul Sănătăţii, l-a spus şi primarul Clotilde Armand. Această problemă trebuie rezolvată acum, nu luni”, a spus gazetarul vineri seara, la Digi24.

CTP: „Să vină armata?!”

Cristian Tudor Popescu a transmis că „nu putem sta la discuţii cum am auzit de la domnul prefect”, dar şi că autorităţile ar trebui să găsească rapid o metodă: „Să vină armata, domne, cu nişte camioane ale armatei, să se ridice gunoiul de acolo”.

Acesta este de părere că situaţia dintre municipalitate şi firma de salubritate trebuie rezolvată pe cale juridică.

„Altă cale nu există. Calea juridică este lungă. Ce facem? Aşteptăm până se încheie procesul doamnei Clotilde Armand cu Romprest cu gunoaiele la uşă?”, a explicat el.

CTP: „Clotilde Armand a vrut să aibă vizibilitate acest război”

Cristian Tudor Popescu a declarat că firma de salubritate „practică şantaj cu luare de ostatici”. Pe de altă parte, el a transmis că edilul Sectorului 1, Clotilde Armand, şi-a dorit această situaţie, pentru a avea vizibilitate în „războiul” cu Romprest. 

„Firma Romprest practică şantajul cu luare de ostatici, ca într-o acţiune teroristă. Doamna Clotilde Armand şi-a dorit această situaţie. Când începi o luptă, îţi faci un plan. Nu te duci la război cu capul în zid. Trebuie să avem soluţii de rezervă.  Dacă proceda aşa, îşi pregătea soluţia de rezervă când venea acest atac cu şantaj din partea Romprest: altă firmă, cu poliţia, cu armata, prefectura.

Nu a vrut asta. A vrut să se ajungă la această situaţie, care este pe toate ecranele. A vrut să aibă vizibilitate maximă acest război cu Romprest. Dacă nu ar fi vrut asta, s-ar fi dus la tribunal. Acolo nu poţi să faci nimic spectaculos, nu poţi să dai imagini, se desfăţoară o luptă surdă. Ori doamna o vrut să expună. Asta este strategia dânsei, pe pielea, pe organismul şi pe plămânii cetăţenilor. Deci şi doamna Clotilde Armand şi Romprest aleg nişte metode în acest război, în care victime colaterale sunt cetăţenii”, a mai explicat gazetarul.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a transmis că soluţia pentru problema gunoiului menajer neridicat din Sectorul 1 ar fi ca Romprest să îşi îndeplinească obligaţiile. El a adăugat că legea prevede obligaţia administraţiei locale şi a prestatorului să asigure continuitatea serviciilor publice.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a cerut declararea stării de alertă ca urmare a situaţiei sanitare generate de faptul că gunoiul nu mai este ridicat de firma de salubrizare Romprest, fiind pentru a doua oară când locuitorii sectorului se confruntă cu această situaţie.

Prefectul Capitalei Alin Stoica a transmis că va analiza documentaţia trimisă de Primăria Sectorului 1 şi va avea consultări pe acest subiect, în cursul acestei zile, cu DSP şi cu Garda de Mediu, în vederea luării unei decizii ulterioare.

Ministrul Mediului Tanczos Barna a declarat că serviciul de salubrizare la Sectorul 1 trebuie prestat în continuare pentru ca gunoaiele să nu rămână pe stradă, menţionând că starea de alertă cerută de Clotilde Armand reprezintă o soluţie de moment şi că situaţia se poate rezolva printr-o atitudine responsabilă atât din partea companiei care prestează serviciul, cât şi din partea Primăriei Sectorului 1.

Citeşte şi:

Răspunsul Romprest în scandalul gunoaielor din Sectorul 1: „Dacă nu se plăteşte serviciul la timp, vor mai exista problemele acestea” 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite