Complexul Niky Scorpion va fi modernizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Complexul comerical Niky Scorpion din cartierul bucureştean Rahova va fi modernizat.

Modernizarea complexului este prevăzută într-un proiect de hotărâre de Consiliu General pentru aprobarea Plan Urbanistic Zonal (PUZ), care a fost lansat în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Capitalei. PUZ-ul vizează patru loturi de teren, situate pe strada Glicinelor din sectorul 5, la numerele 1-3C, 3C-7C, 2-14 şi 18-26. Cele patru loturi de teren au următoarele suprafeţe: 826 metri pătraţi, 2.420 metri pătraţi, 2.577 metri pătraţi şi 1.878 metri pătraţi.

Pe primele trei loturi de teren ar urma să fie ridicate tot atâtea clădiri cu parter şi câte un etaj, iar pe cel de-al patrulea, o clădire cu parter şi cinci nivele.

Pentru cele patru loturi de teren se propune funcţiunea de complex comercial. Pentru primele trei loturi de teren sunt prevăzute funcţiunile de servicii şi comerţ, iar pentru cel de-al patrulea, cele de parcaj şi servicii, respectiv comerţ la parter. Beneficiarul PUZ-ului este SC Niky Scorpion Alcom SRL. PUZ-ul a fost dezbătut şi de locuitorii zonei, care au fost de acord cu proiectul, după cum se arată în documentul de pe site-ul municipalităţii.

250 de magazine şi parcare supraetajată

„Este vorba despre o suprafaţă de 8.000 de metri pătraţi, proprietate privată. Aici a existat şi există în continuare autorizaţie de construire emisă de Primăria Capitalei în anul 1997 având ca obiect un complex agro-alimentar cu menţiunile din certificatul de urbanism şi autorizaţia de la data respectivă, dar acum ne-am hotărât să modernizăm absolut toată zona din cauza faptului că există construcţii care sunt depăşite şi mai sunt şi alte construcţii pe partea stânga-dreapta la intrarea din Şoseaua Alexandriei care s-au anexat complexului şi care strică din toate punctele de vedere, şi ca mizerie, şi ca ce vreţi. Şi eu vreau ca să ne delimităm de ceea ce se întâmplă pe aici pentru că foarte multe persoane se folosesc oarecum de complexul Niky Scorpion făcând comerţ ilegal, au ocupat şi nişte străzi pe aici prin stânga, în spatele blocului, mai fac şi pe dreapta, şi pe stânga, pe trotuare, peste tot şi toate lumea zice că Nicu Păun e tartorul, el e capul nebuniilor or nu stau lucrurile aşa. Tot ce ţine de suprafaţa mea de teren este corect şi foarte bine administrat şi din punct de vedere al gunoiului, şi al legalităţii. Vin mereu controale peste noi şi nu avem nicio treabă”, a declarat pentru bucuresti.adevarul.ro deputatul Nicolae Păun.

„Ne-am hotărât să modernizăm absolut tot ceea ce există aici. Vom demola parţial şi vom construi. Vor fi aproximativ 250 de magazine, spaţii comerciale destinate pentru comerţ cu amănuntul, respectiv magazine alimentare, haine adică încălţăminte, îmbrăcăminte, electrice şi electrocasnice, dar le vom împărţi pe sectoare ca sa nu mai fie la grămadă. Sectoarele care vor fi pentru haine vor fi numai pentru haine, sectoarele care vor fi pentru alimente vor fi numai sectoare alimentare”, a mai spus Păun. Acesta a mai precizat că în clădirea cu cinci nivele va fi amenajată o parcare supraterană, care va avea la parter magazine.

Lucrările ar urma să înceapă după aprobarea PUZ-ului şi obţinerea autorizaţiei şi ar putea dura un an. Valoarea investiţiei este de cinci milioane de euro.







București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite