Cod galben de ninsori în Bucureşti. Prefectul Capitalei le cere primarilor să se pregătească pentru vreme nefavorabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei a solicitat primarilor din Bucureşti să se pregătească pentru a reacţiona rapid, după ce Administratia Nationala de Meteorologie din cadrul Ministerului Mediului şi Pădurilor a emis o avertizare de cod galben de ninsori abundente si viscol in intervalul 25 ianuarie, ora 02.00 – 26 ianuarie ora 18.00.

În intervalul menţionat, vremea se va înrăutăţi în sudul şi estul ţării şi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali. În aceste regiuni va ninge abundent, iar stratul de zăpadă depus va fi consistent. Vântul va avea intensificări susţinute, cu viteze ce vor depăşi rafale de 60-70 km/h, în special în judeţele din sud-estul ţării unde va fi viscol. În Dobrogea şi în sudul şi estul Munteniei, în prima parte a intervalului, precipitaţiile vor fi mixte şi se va produce polei.

“Am cerut primarilor de sector şi primarului general să fie pregătiţi şi să intervină rapid pentru degajarea zăpezii de pe străzile Capitalei. Totodată, Brigada Poiliţiei Rutiere şi Poliţiile Locale vor asigura fluidizarea traficului şi vor acorda sprijin utilajelor de deszăpezire, dacă situaţia o va cere”, a declarat Atănăsoaei.   


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite